Hamburgerryg på grill Hamburgerryg på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutterTilberedelsestid 1 time og 10 minutterSamlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem og saftig hamburgerryg på grill. Server grillet hamburgerryg med nye danske kartofler, en sommersalat og en kold sauce.Ingrediensliste 1,2 kg. hamburgerryg 3 spsk. olivenolie 2 spsk. sød sennep 0,5 spsk. grov sennep 2 spsk. ketchup 1 spsk. brun farin salt/peberLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeOpvarm grillen til cirka 180 grader.Imens gøres hamburgerryggen klar. i en skål blandes marinaden: sød og grov sennep, ketchup, brun farin, salt, peber og olie.Smør nu hamburgerryggen godt ind i marinaden og kom i en foliebakke.Smid stegen på grillen over inddirekte varme og smør den med marinade hvert kvarter. Vi skal ramme en kernetemperatur på ca. 65 grader så sørg for at tjekke undervejs med et stegetermometer.Når kernetemperaturen rammer 60-62 grader smøres stegen en sidste gang med marinaden og grillen skrues op til ca. 220 grader, så opnår man den sidste karamelisering.Tag stegen af grillen ved 65 grader i kernetemperatur og lad den nu hvile 5-10 minutter inden den skæres i skiver og serveres.Lås skærmOpskrift på hamburgerryg på grillHer får du opskriften på en nem og lækker hamburgerryg på grill. En grillet hamburgerryg er så god og vi serverer gerne med nye danske kartofler, en lækker sommersalat og evt. en kold sauce eller dip. Det er en god og nem sommermenu, som ikke kræver det store. Mange tænker måske ikke lige på en hamburgerryg, når de tænker grillmad. Men det smager altså så godt og vi kan faktisk bedre lide en grillet hamburgerryg end en kogt en. Den får sådan en god smag og en god karramellisering, når den grilles. Den grilles ved indirekte varme i en foliebakke og så får den til sidst lige en tur ved høj temperatur, så den får den sidste karramellisering.Skal du holde sommerfest for mange, så kunne det også være en idé med dette kød. Personligt ville vi nok servere dette sammen med noget andet kød også så. Så kunne man lave grillet hamburgerryg, pølser og evt. nogle kyllingespyd eller et stykke rødt kød. Det er altid godt med lidt at vælge imellem, når man skal holde sommerfest og lave sin egen buffet.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kød på grill her Grillet hamburgerrygDet er nemt at lave grillet hamburgerryg. Vi pensler den med en marinade lavet af olie, sennep, brun farin og ketchup. Det er uden tvivl vores go-to marinade til hamburgerryg. Den giver en god smag til kødet og så er det så lækkert, når den karamelliserer. Men du kan også sagtens bruge en anden marinade. Det kunne også være en barbequesauce, hvis du er til det.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.