Honningsnitter

Honningsnitter
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede honningsnitter med creme, chokolade og appelsinmarmelade. En af de lækreste julekager!

Ingrediensliste

  • Honningkage

  • 250 g. honning
  • 250 g. hvedemel
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. potaske
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • Smørcreme

  • 200 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • Andet

  • 100 g. mørk chokolade
  • 50 g. appelsinmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Først skal du lave honningkagefordejen. Den skal gerne laves 1 måned før, hvis du vil have det bedste resultat. Men vi har før haft den stående 1 døgn og så kan man også sagtens lave gode honningsnitter.
  2. Kom honning og hvedemel i en skål. Ælt det godt sammen. Hvis din honning er meget hård, så kan du lune den kort i mikroovnen eller i vandbad.
  3. Kom dejen over i en beholder, som kan lukkes helt tæt. Sæt fordejen i køleskabet (gerne 1 måned).
  4. Når du skal i gang med snitterne, så tages fordejen ud af køleskabet i god tid.
  5. Rør potaske ud i vand.
  6. Kom æggeblomme, hjortetaksalt og krydderierne i vandet og rør ud.
  7. Ælt den våde blanding sammen med din fordej. Fordejen kan godt være blevet hård, men den bliver blødere, når den æltes sammen med den våde blanding. Du kan også røre den sammen på en køkkenmaskine med k-spaden.
  8. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  9. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  10. Del dejen i to.
  11. Rul hver klump dej ud i lidt hvedemel, så den ikke hænger fast på bordet. Rul hver klump ud til ca. 23×10 cm.
  12. Kom dem over på bagepladen.
  13. Bag honningkagen i midten af ovnen i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er.
  14. De skal ikke have alt for meget farve. Du kan mærke om de er færdige. Hvis du sætter fingeren ned på dem, så må din finger ikke efterlade et aftryk.
  15. Tag bagepladen ud og lad kagen køle af.
  16. Gør et viskestykke fugtigt. Vrid det godt (det må ikke være alt for vådt).
  17. Pak honningkagerne på et spækbræt evt. og kom klædet over.
  18. Sæt kagerne på køl i 2-3 dage.
  19. Kom blødt smør og flormelis i en skål. Pisk det godt sammen med en elpisker til du har en luftig smørcreme.
  20. Tag honningkagestængerne ud af køleskabet.
  21. Skær dem over på langs.
  22. Smør den ene halvdel med smørcreme og den anden halvdel med marmelade.
  23. Læg snitterne sammen igen.
  24. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovn.
  25. Smør chokolade på toppen. Sæt på køl, så chokoladen kan sætte sig.
  26. Skær ud i snitter og nyd med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på honningsnitter

Vi var selvfølgelig også nødt til at lave en omgang honningsnitter her op mod jul. Vi har taget inspiration fra de berømte honningsnitter fra Meyers. Det er den helt klassiske opskrift, hvor der laves en honningkagefordej, som jo gerne skal laves 1 måned før. Men som vi også nævner i opskriften, så kan det også godt gå at lade den stå mindre tid. Men skal de laves helt perfekte, så skal fordejen laves i god tid, så den kan få lov til at udvikle smag.

Vi fylder honningsnitterne med en luftig smørcreme og appelsinmarmelade. På toppen pensles der med mørk chokolade og så skæres snitterne ud i mindre stykker.

LÆS OGSÅ: Snebolde

Honningsnitter

Honningsnitter

Honningsnitter med appelsin

Vi har i vores opskrift brugt appelsinmarmelade. Det synes vi smager virkelig lækkert, men vi kan også se, at der i andre opskrifter bliver brugt æblemarmelade eller abrikosmarmelade, så du kan bruge lige præcis det du tænker. Vi synes bare, at kombinationen af de lækre krydderier, chokoladen og appelsin går virkelig godt sammen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar