Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavede Toms snebolde med marcipan, chokolade og den hvide sukkerskal på ydersiden. Har du en tendens til at lave de samme opskrifter igen og igen hver jul, så synes vi helt klart, at du skal tilføje den her opskrift til den årlige julebagning.

Ingrediensliste

  • 100 g. marcipan
  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. kikærtevand fra dåse
  • 60 g. flormelis

Fremgangsmåde

1. Rul 10 marcipankugler á 10 g.
2. Smelt chokoladen i mikroovnen. Lad det ikke blive for varmt, da det ellers vil dryppe en del.
3. Stik nu en tandstik i hver marcipan kugle, og tril dem i chokoladen. Prik tandstikken i en papkasse, en si eller andet, for at kuglerne kan størkne pænt.
4. Gentag ved de resterende kugler.
5. Når chokoladen er størknet, skal flormelis sigtes i en skål.
6. Hæld herefter cirka 1 dl. vand fra kikærter (vi købte på dåse) i en skål. Du kan også bruge pasteuriserede æggehvider, men vi anbefaler kikærtevand.
7. Rul nu en kugle i kikærtevandet eller æggehviderne og tril derefter i flormelis indtil de er godt dækket. Rul dem gerne rundt et par gange.
8. Stil dem på køl. Kan holde sig gode i op til 3-5 dage.

Bedøm denne ret

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Lav dine helt egne Toms Snebolde med marcipan og chokolade. Her får du nemlig opskriften på en hjemmelavet version, som både smager og ser fantastiske ud.

Det her er nyeste tilføjelse til vores årlige julebagedag, hvor vi bager småkager og laver konfekt. Det er faktisk slet ikke så svært at lave sine egne hjemmelavede af slagsen. De består jo af få ingredienser og det er også muligt at få den der sukkerskal, som de rigtige har. 

Og når man alligevel har gang i marcipanen og chokoladen, så kan man da lige så godt også lige lave en lille portion snebolde. Det vil uden tvivl imponere alle dine julegæster.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler på 3 ingredienser

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Kikærtevand eller æggehvide?

Måske du umiddelbart tænker, at det lyder klamt eller mærkeligt med kikærtevand. Men det fungerer faktisk rigtig godt! Både kikærtevand og æggehvider giver sneboldenen det der “knæk” og den sprødhed, som de rigtige har. Det er vigtigt, at du bruger kikærtevand fra neutrale kikærter og derfor ikke nogle, hvor der er tilsat smag.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hvorfor kikærtervand? Hvad gør den specielt på flormelis? Vil det være dårligt med almindelig vand?
    God idé at lave dem selv 👌🏼

    1. Hej Gry,

      Du kan ikke bruge almindelig vand, fordi så får det ikke det sprøde ydre, som snebolde har. Du kan evt. også bruge æggehvide 🙂

      Knus

    1. Hej Malene,

      De er bedst 3-5 dage efter de er lavet og så bevarer de sprødheden udenpå. Efter det kan de godt blive bløde udenpå, men de smager stadigvæk godt 🙂

      Knus

  2. Er der helt almindelig marcipan? På dit fine billede ligner det at marcipanen er lidt “juicy”.
    Findes der et trick til det uden at det er alkohol som vil give en smag, som ungerne nok ikke vil kunne lide ☺️

    1. Hej,

      Man skal rulle dem i flormelis et par gange, da det de første gange godt kan blive noget klisterværk. Men jo mere man ruller, jo fastere bliver de 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag