Hvidkålsbudding Hvidkålsbudding Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sønderjysk hvidkålsbudding, som er hvidkål i fad med rørt svinefars. Hvidkål i fad, som bages i ovnen. Ingrediensliste Hvidkålsbudding 1 stk. hvidkål 500 g. hakket svinekød 1 stk. løg 1 dl. mælk 1 stk. æg 3 spsk. havregryn salt/peber 40 g. rasp 4 spsk. smør Tilbehør 1500 g. kartoffel 300 g. syltede rødbeder Fremgangsmåde Start med hvidkål. Pil de yderste blade af og snit det så groft (hvis du bruger et meget stort hvidkål, så kan det være, at du kun skal bruge halvdelen). Kom hvidkål i en gryde og dæk med vand. Kom godt med salt i og bring i kog. Når det koger, så skrues der lidt ned og nu lader du det simre i omkring 20 minutter, så det bliver kogt mørt. Når det er færdigkogt, så hældes vandet fra (gem evt. kogevandet til en sovs, hvis du vil have det til). Nu til farsen. Pil løg og riv det på et rivejern eller hak det fint med en kniv. Rør hakket kød sammen med salt og peber. Vi rører farsen på røremaskine. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne. Tilsæt herefter løg, æg, mælk, havregryn, salt og peber. Sæt herefter farsen på køl i 30 min. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt smør eller olie. Fordel først et lag kål i bunden af fadet. Kom så et lag fars (halvdelen af farsen) udover og fordel det med en ske. Kom så endnu et lag kål på og endnu et lag fars. Afslut med et lag kål. Drys med rasp og kom smørklatter på rundt omkring ovenpå. Bag fadet i midten af ovnen i 50-60 minutter. Skræl og kog kartofler, så det passer med, at de er færdige samtidig med fadet. Hak persille fint. Vend de kogte kartofler med frisk persille. Server hvidkålsbuddingen med kartofler og syltede rødbeder til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hvidkålsbudding Her får du opskriften på hvidkålsbudding, som er en slags kållasagne, som laves med svinekød og masser af hvidkål. Det minder på mange måder om kåldomere og er nærmest en fad-udgave af det. Og er det noget vi elsker, så er det altså kåldomere! Så sådan en omgang hvidkålsbudding faldt også i god jord hos os. Vi elsker mormormad og gamle danske retter. De har en helt speciel plads i vores hjerter. Så selvom vi også elsker moderne pastaretter, salatbowls osv., så er der bare noget over sådan en god omgang gammel dansk mad. Vi serverer vores hvidkålsfad med kogte kartofler, som bliver vendt med frisk persille og syltede rødbeder. Man kan også bruge kogevandet fra hvidkålen til at lave en hvid, opbagt sovs med muskatnød i, hvis man gerne vil have sovs til. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på klassisk dansk mad Hvidkålsfad med svinekød Det er det absolut lækreste hvidkålsfad med svinekød. Man rører blot en frikadellefars af kødet og så lægges det i lag med kogt hvidkål, som er snittet groft. Det bliver derfor en slags kål-lasagne, så den er også ganske sund. Vi er vilde med det og det samme er vores to drenge på 1 og 2 år. Når hvidkål koges, så bliver det helt mørt og får også sådan en sødme over sig. Det passer så godt sammen med farsen. En lidt glemt ret, som du bare må prøve. Især hvis du er vild med hvidkål. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.