Hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet hyldebærsuppe serveret med æbletern og kammerjunkere. En skøn efterårsret, som du kan lave af de lækre hyldebær.

Ingrediensliste

  • 3 dl. hyldebærsaft
  • 3,5 dl. vand
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • 0,5 dl. vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • Topping

  • 10 stk. kammerjunkere
  • 1 stk. æble

Fremgangsmåde

  1. Bland saft og vand i en gryde og kog det op.
  2. Rør majsstivelse sammen med vand i en lille skål. Tilsæt lidt efter lidt i den varme saft.
  3. Rør godt rundt og tilsæt derefter citronsaft.
  4. Server med knuste kammerjunkere, tvebakker eller makroner og evt. friskskårne æbletern.
Bedøm denne ret

Opskrift på hyldebærsuppe

Her får du en super nem opskrift på hyldebærsuppe lavet af de lækre hyldebær, som kommer frem her i september og oktober. Når vi siger hyldebær, så kan det godt være, at det første du tænker på er de fine hvide hyldeblomster, som blomstrer omkring Sankt Hans. Hvis man lader blomsterne falde af, så kommer der i stedet de lækreste hyldebær i efteråret. Disse må man ikke spise rå. De skal tilberedes enten til saft eller som her, til suppe.

Sådan en lun omgang hyldebærsuppe smager skønt. Du kan spise det med æbler og knuste kammerjunkere som her. Ellers smager det også skønt med creme fraiche, flødeskum, tvebakker eller makroner. Det er sådan en rigtig efterårsret, som kan serveres som en lille dessert eller som en eftermiddagssnack.

LÆS OGSÅ: Hyldebærsaft

Hyldebærsuppe

Suppe af hyldebær

At lave hyldebærsuppe af hyldebærrene er så god og nem en idé. Du kan dog også bruge hyldebærrene til saft, hvis du er mere til det. Bare altid husk på, at bærrene skal tilberedes, så blåsyren koges væk. Den forsvinder nemlig, når bærrene koges.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar