Hyldeblomstsirup Hyldeblomstsirup Opskrift til 246810 dl. Opskrift til 2 dl. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsirup, som er perfekt til hjemmelavede drinks og cocktails eller som topping på skyr. Ingrediensliste 15 skærme hyldeblomst 5 dl. vand 170 g. sukker 1 stk. økologisk citron Fremgangsmåde Klip stilkene til på dine hyleblomstskærme og fjern eventuelle dyr og grimme blomster. Du skal ikke skylle hyldeblomst, da meget af smagen sidder i dens pollen. Placer hyldeblomstskærme, citron skåret i skiver og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det småsimre i 30 minutter. Du kan evt. sætte et låg halvt på. Efter de 30 minutter, så sies hyldeblomst og citron fra og saften hældes tilbage i gryden. Tilsæt herefter 2 dl. sukker. Bring det i kog igen og lad det småsimre i ca. 15 minutter. Efter de 15 minutter skulle du gerne have en tyk sirup. Hvis den ikke er helt tyk endnu, så lad den koge lidt længere. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af. Hæld din sirup på et rengjort patentglas. Brug din sirup i drinks, velkomstdrinks eller blot med danskvand og isterninger i. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hyldeblomstsirup En super nem opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsirup, som du kan bruge til at lave lækre drinks og cocktails med. Hyldeblomsterne blomstrer lige nu og vi har været så heldige at få fat i en hel masse. Derfor skulle vi selvfølgelig lave hjemmelavet hyldeblomstsirup, som skal bruges til en masse sommerdrinks. LÆS OGSÅ: Studentercheesecakes med hyldeblomstgele Hyldeblomstsirup er perfekt til drinks med hyldeblomst Siruppen er perfekt til drinks og cocktails med hyldeblomst. Vi kan blandt anbefale denne Hugo cocktail med hyldeblomst, champagne og danskvand. Du kan også bruge siruppen til lækre velkomstdrinks. Hyldeblomstsirup på yoghurt og skyr Den smager også virkelig godt ovenpå yoghurt og skyr. Især natural udgaverne, da den er meget rig og sød. Vi ville spise den på natural skyr med vores hjemmelavede granola. Det er en super nem måde at gøre din morgenmad lidt mere luksuriøs og lidt mere spændende. Samtidig er den her sirup så nem at lave og det er en virkelig god måde at udnytte hylden, når den er i sæson. Følg endelig med på vores sociale medier. Du finder hver dag en masse inspiration på mad på vores Instagram, som du finder her og vores Facebookside. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Hej hvis jeg har lavet hyldeblomstsaft kan jeg så bruge det til at lave hyldeblomstsirup af? Hilsen Tina Svar
Hej, Ja, den skal koges bare lidt mere ind, så den bliver tykkere og mere koncentreret. Tilsæt evt. lidt ekstra sukker også 🙂 Kh Svar