IKEA kødboller med kartoffelmos

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på IKEAS kødboller med kartoffelmos og sovs. Vi har taget inspiration i IKEAs oprindelige opskrift, men justeret på opskriften, så den passer lige til vores smag.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 375 g. hakket oksekød
  • 180 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. mælk
  • salt/peber
  • 50 g. smør
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Flødesovs

  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 40 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 0,25 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 0,25 stk. oksebouillonterning
  • 1,5 dl. vand
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 tsk. sojasauce
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 0,25 tsk. sovsekulør
  • Kartoffelmos

  • 1500 g. kartoffel
  • 4 dl. mælk
  • salt
  • 2 spsk. sukker
  • 30 g. smør
  • Andet

  • 1 bundt frisk persille
  • 4 spsk. tyttebærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem i små stykker. Kog dem møre.
  2. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Bland det med kødet og  tilsæt æg, mælk, hvedemel, salt og peber. Rør så det bliver en fin fars.
  4. Opvarm en pande med olie og smør. Form små kødboller med cirka 3 cm i diameter. Steg dem kort af ved høj varme, så de lige får stegeskorpe. De skal ikke steges igennem, da de bliver færdigstegt i ovnen.
  5. Når alle har fået stegeskorpe sættes de i ovnen på en bageplade med bagepapir. Her bages de i 25 minutter i ovnen.
  6. Imens laves sovsen. Kog vand og bland det med de to bouillonterninger.
  7. Opvarm en lille gryde med olie og smør. Tilsæt mel og rør det sammen. Tilsæt herefter bouillonvandet og rør godt rundt til der ingen klumper er. Tilsæt herefter fløde, soya og dijonsennep. Smag sovsen til med salt og peber. Tilsæt til sidst sovsekulør.
  8. Når kartoflerne er kogt møre hældes vandet fra. Herefter blandes ingredienserne til mosen i og det piskes luftigt med en elpisker.
  9. Server de varme kødboller med kartoffelmosen, varm sovs, tyttebær og top med frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på IKEA kødboller med kartoffelmos

Her får du opskriften på de velkendte IKEA kødboller med kartoffelmos, god sauce, tyttebær og selvfølgelig persille på toppen. Vi har lavet retten med inspiration fra IKEA, da de i denne coronatid lagde deres opskrift ud på deres kötbullar og sovs. Du finder den oprindelige opskrift lige her

Vi har dog lavet lidt om på opskriften, så vi synes, at den bliver lige efter vores smag. Serveret med blød og cremet kartoffelmos, tyttebær, god sovs og persille, så bliver det simpelthen ikke bedre. Den her ret egner sig så godt til en rigtig regnsvejrsdag, hvor det kun er kartoffelmos der dur.

LÆS OGSÅ: Alfonso pastaret med kylling

IKEA kødboller

Kødboller med kartoffelmos

Sådan en omgang kødboller og kartoffelmos går man aldrig galt i byen med. Det er en ret, som plejer at falde i god smag hos hele familien. Også ved de små. Det er nemlig en ret, som har en mild smag og så kan de fleste børn jo godt lide kartoffelmos!

I stedet for kartoffelmos, så kan man selvfølgelig også blot servere almindelige kogte kartofler, hvis man er mere til det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar