IKEA kødboller med kartoffelmos

IKEA kødboller

IKEA kødboller med kartoffelmos og sovs

Opskrift til personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på IKEAS kødboller med kartoffelmos og sovs. Vi har taget inspiration i IKEAs oprindelige opskrift, men justeret på opskriften, så den passer lige til vores smag.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 250 g. oksekød
  • 125 g. svinekød
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • Salt/peber
  • 50 g. margarine
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Flødesovs

  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 40 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/4 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1/4 stk. oksebouillonterning
  • 1,5 dl. vand
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 tsk. soya
  • 1/2 tsk. dijonsennep
  • Kartoffelmos

  • 650 g. kartofler
  • 1,5 dl. mælk
  • Salt
  • 1 spsk. sukker
  • 20 g. smør
  • Andet

  • Persille
  • Tyttebær

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem i små stykker. Kog dem møre.
  2. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Bland det med kødet og  tilsæt æg, hvedemel, salt og peber. Rør så det bliver en fin fars.
  4. Opvarm en gryde med olie og margarine. Du kan godt nøjes med olie, hvis du ikke har margarine. Form små kødboller med cirka 3 cm i diameter. Steg dem kort af ved høj varme, så de lige får stegeskorpe. De skal ikke steges igennem, da de bliver færdigstegt i ovnen.
  5. Når alle har fået stegeskorpe sættes de i ovnen på en bageplade med bagepapir. Her bages de i 25 minutter i ovnen.
  6. Imens laves sovsen. Kog vand og bland det med de to bouillonterninger.
  7. Opvarm en lille gryde med olie og smør. Tilsæt mel og rør det sammen. Tilsæt herefter bouillonvandet og rør godt rundt til der ingen klumper er. Tilsæt herefter fløde, soya og dijonsennep. Smag sovsen til med salt og peber.
  8. Når kartoflerne er kogt møre hældes vandet fra. Herefter blandes ingredienserne til mosen i og det piskes luftigt med en elpisker.
  9. Server de varme kødboller med kartoffelmosen, varm sovs, tyttebær og top med frisk persille.

Bedøm denne ret

Opskrift på IKEA kødboller med kartoffelmos

Her får du opskriften på de velkendte IKEA kødboller med kartoffelmos, god sauce, tyttebær og selvfølgelig persille på toppen. Vi har lavet retten med inspiration fra IKEA, da de i denne coronatid lagde deres opskrift ud på deres kötbullar og sovs. Du finder den oprindelige opskrift lige her

Vi har dog lavet lidt om på opskriften, så vi synes, at den bliver lige efter vores smag. Hold da op, hvor er de gode. Serveret med blød kartoffelmos, tyttebær, god sovs og persille, så bliver det simpelthen ikke bedre.

Den her ret egner sig så godt til en rigtig regnsvejrsdag, hvor det kun er kartoffelmos der dur.

LÆS OGSÅ: Alfonso pastaret med kylling

IKEA kødboller

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag