Islagkage med snebolde og kirsebærsauce Islagkage med snebolde og kirsebærsauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 8 timerTilberedningstid 45 minutterSamlet tid 8 timer og 45 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på en hjemmelavet islagkage med snebolde og kirsebærsauce lavet på ismaskine. En god juledessert og juleislagkage.IngredienslisteNøddebund 3 stk. æggehvide 150 g. flormelis 150 g. mandlerIs på ismaskine 1 stk. vaniljestang 80 g. sukker 5 stk. pasteuriseret æggeblomme 3 dl. sødmælk 2,5 dl. piskefløde 1 pose snebolde 4 spsk. kirsebærsauceLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeNøddebundTænd ovnen på 165 grader varmluft.Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.Is med sneboldeFlæk vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.Kom mælk og fløde op i en gryde. Kom også den tomme vaniljestang i. Lad blandingen koge op til lige under kogepunktet.Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekornene til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.Hæld forsigtigt noget af mælke-fløde blandingen over i æggeblandingen, imens der fortsat piskes. Tilsæt så lidt mere ad gangen til alt er tilføjet. Når det hele er tilsat, så hældes det hele tilbage i gryden.Varm massen op langsomt ved lav/middel varme til den når en temperatur på 82 grader. Rør jævnligt og brug gerne et termometer. Massen skal tykne og når du kommer en ske i den, så skal bagsiden af skeen gerne dækkes af ismassen.Når ismassen har nået temperaturen, så hældes den over i en beholder. Tag et stykke husholdningsfilm og læg det helt ned ovenpå ismassen og sæt så massen på køl og lad den køle helt af.Kom den afkølede ismasse i ismaskinen (fjern den hele vaniljestang) og lad den køre til konsistensen minder om en fast softice. Hak snebolde groft og tilsæt dem til ismassen (gem lidt til pynt).Fordel isen ovenpå din afkølede nøddebund. Fordel isen godt ud.Fordel kirsebærsauce og kør enden af en ske eller kødnål igennem for at lave et mønster.Drys med de resterende snebolde.Sæt islagkage i fryseren for at lade den sætte sig helt.Lås skærmOpskrift på islagkage med snebolde og kirsebærsauceEn lækker hjemmelavet islagkage med snebolde og kirsebærsauce. Skal der laves en ekstra god juledessert i år, så lad det være denne islagkage. Selve isen er lavet på ismaskine og så er den med hakkede Snebolde i samt kirsebærsauce på toppen. Det er virkelig en god og smagfuld is. Selve bunden er en klassisk mandelbund, som laves på marengs, hvor der vendes mandler i. Det giver sådan en lidt chewy bund, som bare er god, når man laver islagkage.Server denne islagkage i juledagene eller brug resterne fra julen til at lave den. Det er en genial måde lige at få tømt lidt ud. Her kan der bruges mandler, en rest kirsebærsauce og Snebolde. Man kan også bruge andet til isen. Det kunne være dronningemandler, hakket chokolade fra julekalenderen eller lignende.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavede islagkager her Hjemmelavet is med sneboldeDet er bare en god hjemmelavet is med snebolde. Snebolde er de der hvide marcipankugler med chokoladeovertræk og et hårdt sukkerlag udvendigt. Dem hakker vi groft og kommer i isen. Er du vild med sådan en god marcipan-chokoladeis, så vil den her være lige noget for dig. Prikken over i’et er kirsebærsaucen. Vælg gerne en variant, som måske er til den lidt syrlige side. Det giver sådan et godt modspil til den søde bund og is.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.