De bedste opskrifter på hjemmelavede islagkager. Du kan servere islagkager til fest, til gæster eller som en del af en dessertbuffet. Her finder du lækre og nemme islagkager med pynt, med daim, chokolade og meget mere. Du finder helt sikkert en opskrift, der falder i din smag.

Hjemmelavet Islagkager

Her finder du de bedste opskrifter på hjemmelavet islagkager. Hjemmelavede islagkager er nemlig altid en sikker vinder, hvis du skal lave en lækker og nem dessert, som kan laves dagen før. Server en hjemmelavet Oreo islagkage, en Anthon Berg eller en Skildpadde islagkage. De vil helt sikkert bringe glæde og vække stor begejstring hos både store og små. Islagkager er geniale til fest, fødselsdag, børnefødselsdage og meget mere. De kan også serveres, hvis du bare vil forkæle dig selv og dine nærmeste i weekenden. Der er ingen begrænsninger og det kan gå til alle slags anledninger.

Det gode ved at lave hjemmelavet islagkager er, at de kan laves billige og lækre på samme tid. Er du heldig at finde piskefløde på tilbud, så koster det ikke ret meget at lave sådan en islagkage. Vi laver oftest vores islagkager på en base af piskefløde. Udover det, så laver vi dem enten på en æggesnaps eller med kondenseret mælk. Begge dele bliver rigtig godt og er super nemt. Det vigtigste, når man laver hjemmelavet is og man ikke bruger en ismaskine er blandt andet at få pisket æggesnapsen rigtig godt. Desuden er det vigtigt, at mængdeforholdet mellem æggesnaps og fløde også er tilpas. Vi kan nemlig ikke lide en is, som smager af ren fløde. Det skal være den perfekte balance.

Bunde til islagkager

Vi laver ofte en eller anden form for bund i vores islagkager. Det kan være en nøddebund, en marengsbund, browniebund eller en kagebund. Det synes vi komplimenterer isen godt og så bliver det lidt mere ”lagkage” agtigt, når man kombinerer det. Vi bruger nogle forskellige slags bunde i vores og du kan sagtens mikse én slags bund med noget andet is. Vil du ikke kaste dig ud i helt hjemmelavet is, så kan du også sagtens bare lave en bund, som du så topper med en færdigkøbt is. Så er det næsten en hjemmelavet islagkage.

Man kan lave mange forskellige slags islagkager. Du kan lave en med jordbæris, chokoladeis, daim is eller noget fjerde. Vi har mange favoritter, da vi simpelthen elsker is! Men her har vi altså samlet vores top 3 over de lækre islagkager.

Så skal der serveres hjemmelavet islagkager til næste fest, så finder du helt sikkert noget her, som vil falde i god smag. Vores bedste tips har vi allerede afsløret. Desuden er det nemt at gange opskrifter op og ned, når man laver islagkager. Du bruger bare en større eller mindre form.

Servering af islagkage

Når islagkagen skal serveres, så anbefaler vi at tage den op før tid. Er det sommer og en eventuel hedebølge i Danmark, så skal den ikke stå ret lang tid inden den er klar til servering. Er der derimod koldt og køligt i køkkenet, så kan det tage lidt længere tid før den er klar. Vi ville aldrig servere en stivfrossen islagkage. Den er svær at skære, så derfor lader vi dem altid lige stå. Alt efter temperatur, så lader vi dem stå mellem 10-20 minutter inden servering. Så er det nemt at skære stykker og du får ikke en stivfrossen is, som er svær at spise.

Hvor lang tid før kan jeg lave en islagkage?

En islagkage kan sagtens laves 1-2 uger før den skal bruges. Den kan holde sig god 2-3 måneder på frys, men vi anbefaler at lave den de 1-2 uger før, så den stadigvæk er frisklavet.

Hvordan laver man en islagkage?

En islagkage kan laves af flere elementer. Den kan bestå af en kagebund som chokoladekage eller brownie. Og så toppes den med hjemmelavet is, som typisk laves på piskefløde, æg og sukker. Derudover kan de toppes med chokolade, pynt, marcipan eller hvad man ellers lige tænker.