Jambalaya Jambalaya Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på Jambalaya, som er en ret, der stammer fra New Orleans. En smagfuld risret, hvor der bruges forskellig slags kød. Ingrediensliste Jambalaya 1 stk. løg 2 fed hvidløg 200 g. kyllingebryst 60 g. chorizo 1 stk. rød peberfrugt 3 stængler bladselleri 0,5 tsk. chiliflager 1 tsk. paprika 0,25 tsk. stødt nellike 2 spsk. tomatpure 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano 250 g. ris 400 g. hakkede tomater på dåse 5 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 100 g. tigerrejer salt/peber Topping 1 stk. lime 0,25 bundt forårsløg 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Hak løg, hvidløg. peberfrugt og bladselleri fint. Skær kyllingebryst i strimler og chorizo i tern. Opvarm en gryde med fedtstof. Steg løg og hvidløg af. Tilsæt kylling og chorizo og steg det godt af. Tilsæt peberfrugt og bladselleri. Vend godt rundt. Tilsæt chiliflager, paprika, tørret timian, tørret oregano, stødt nellike og tomatpure. Vend godt rundt og lad det svitse lidt af. Tilsæt ris, vand, hakkede tomater og smuldret bouillonterning. Lad det simre ved lav varme i ca. 20-25 minutter eller indtil risene er færdige. Tilsæt tigerrejer, salt og peber. Lad det simre til rejerne er lyserøde og færdigtilberedte. Anret din jambalaya med en båd af lime, forårsløg og persille. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på jambalaya Jambalaya er mere end bare et sjovt navn! Det er faktisk en ret, som stammer fra New Orleans i Louisiana. Det er en lækker ret, hvor man kombinerer kylling, rejer og chorizo. Det er samtidig sådan en ret, hvor der er lidt spark i fra chilien. Vi kalder det også for en slags mere eksotisk omgang biksemad eller pyt i pande, da det er en kombination af forskellige slags kød og ris. Vi topper retten med en båd af limefrugt, frisk forårsløg og persille. Så har du altså en skøn, men anderledes ret, hvor der er masser af smag og spark i. Hvis du ikke er til, at det er alt for stærkt, så kan du blot udelade chili. Det er jo meget en smagssag det her med hvor stærkt man synes noget er. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på aftensmad Risret med rejer og kylling Det er som sagt en krydret risret, hvor der bruges både rejer, kylling og chorizo. Hvis du synes, at det bliver lidt for meget med så mange forskellige slags kød, så kan du sagtens udelade en af slagsen. Det vil helt sikkert også smage rigtig skønt! Det er dog en perfekt ret, hvis man alligevel har en rest af rejer og kylling. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.