Jordbær mojito

jordbær mojito
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Jordbær Mojito. Den bedste drink med lys rom, jordbær, mynte og frisk limesaft. Strawberry mojito er så nem en drink.

Ingrediensliste

 • 180 g. jordbær
 • 8 blade frisk mynte
 • 4 tsk. sukker
 • 0,5 stk. lime
 • 2 håndfulde isterninger
 • 8 cl. lys rom
 • 2 dl. danskvand

Fremgangsmåde

 1. Fjern stilken fra bærrene.
 2. Kom jordbær, mynteblade, sukker (hvis de er meget store, så brug evt. lidt mindre) og saft fra lime op i en skål. Blend det sammen med en stavblender. Hvis du har en muddler, så kan du også støde det hele sammen i et glas og så fordele efterfølgende.
 3. Fordel jordbærpureen i glas. Kom isterninger ved.
 4. Fyld op med lys rom og danskvand. Juster evt. til med danskvand alt efter hvor stærk du vil have den.
 5. Pynt evt. med en limeskive på siden af glasset samt friske jordbær og lidt frisk mynte på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbær mojito

Jordbær mojito er blevet én af vores yndlingsdrinks! Især her i sommermånederne, hvor man kan få de bedste danske jordbær. Har man lige en lille rest tilbage fra desserten, så kan de jordbær med fordel bruges i en nem og lækker sommerdrink som denne. Er du vild med traditionel mojito, så er vi også sikre på, at den her lige vil være sagen.

Strawberry mojito laves med lys rom, friske jordbær, frisk mynte, limesaft og danskvand. Først laves der en blanding af jordbær, mynte, sukker og limesaft, som blendes sammen med en stavblender eller i en blender. Man kan også blot bruge en muddler og støde det hele sammen som i en traditionel mojito. Men vi synes, at drinken bliver så fin, hvis man lige blender det sammen. Herefter fyldes der op med isterninger, lys rom og danskvand, alt efter hvor stærk man vil have den.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores drinkopskrifter

jordbær mojito

Jordbærmojito opskrift

Som sagt, så er sådan en jordbærmojito en rigtig sommerdrink. Især når man bruger de smagfulde, danske jordbær, som er i sæson over hele sommeren. Vi elsker danske jordbær og udnytter det altid til fulde, når de endelig er her. Ellers kan man også fryse bærrene ned, hvis man også gerne vil have jordbærmojito senere på året.

jordbær mojito

Strawberry mojito

Strawberry mojito er lidt sådan en mere sommeragtig mojito. Kombinationen af jordbær, mynte og lime er så god og giver virkelig en smagfuld drink. Alt efter hvor sød du vil have den, så kan du også blot justere mængden af sukker. Det kan nogle gange være lidt farligt med drinks med sukker i, da alkoholsmagen dermed ikke bliver så kraftig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar