Julecookies med appelsin og chokolade Julecookies med appelsin og chokolade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 15 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på lækre julecookies med appelsin og chokolade. Et sikkert hit til julehyggen og til julebagedagen. Sprøde cookies med appelsin. Ingrediensliste 120 g. brun farin 120 g. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 0,5 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. stødt kardemomme 140 g. AMA Perfekt til bagning 1 stk. æg 250 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 100 g. hasselnødder 1 stk. økologisk appelsin 200 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Tag AMA stege og bage ud i god tid, så det kan blive blødt. Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker, kanel, kardemomme og AMA Perfekt til bagning i ca. 5 minutter med en elpisker. Tilsæt derefter æg og pisk videre. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Pisk nu ved middel hastighed og tilsæt hvedemel, bagepulver og salt. Hak chokoladen og hasselnødderne groft og vend det i dejen. Riv lidt appelsinskal og vend det i dejen også. Del dejen i cirka 15 kugler af ca. 60 g. Læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Vi bagte 9 ad gangen på en bageplade. Bages i en forvarmet ovn i 15-18 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter, da de hurtigt kan blive for mørke. Afkøl dem på en bagerist når de kommer ud af ovnen, og læg dem derefter i en lufttæt beholder. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med AMA Opskrift på julecookies med appelsin og chokolade I samarbejde med AMA får du her opskriften på julecookies med appelsin, nødder og chokolade. Sprøde og lækre cookies, som smager af jul og hygge. Vi har lavet de her cookies med AMA Perfekt til bagning, som man snildt kan bruge til cookies og småkager. Vi laver gerne en stor portion dej, former til kugler og så fryser vi dem ned. På den måde kan man nemt tage et par kugler op fra fryseren og bage dem direkte, så man kan få friskbagte cookies, når lysten melder sig eller man får uventede gæster. Et kæmpe hack, som hermed er givet videre. De her cookies er med fintrevet appelsinskal, hasselnødder og mørk chokolade. Det er bare en kombination, som altid er god. Er man ikke til hasselnødder, så kan der også bruges mandler. Det vækker desuden minder, når vi bruger AMA Perfekt til bagning, da vi ofte bagte med det som børn. Især op til jul, hvor der skulle laves masser af julesmåkager. Så at vi må være med til at nyfortolke hvordan den bruges, dét synes vi er så hyggeligt og fedt. LÆS OGSÅ: Rigatoni i peberfrugtsauce med sprød serrano Cookies uden smør De her cookies er lavet uden smør, men med AMA Perfekt til bagning. De er hurtige at lave og som sagt, så kan man gøre det nemt for sig selv ved at lave en stor portion, som formes til kugler og fryses ned. Tag dem op fra fryseren og lad dem tø lidt op, inden de så bages. Der er intet som nybagte småkager til kaffen og på den her måde kan man nemt få det. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej, Ja, men ikke for meget, da det ellers vil ændre konsistensen på dejen. Hellere lidt ekstra skal så 🙂 Kh Svar