Julekage med marcipan

Julekage med marcipan
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en julekage med marcipan og kanel. Den er toppet med en mørk chokoladeganache og mandelflager.

Ingrediensliste

  • Vaniljebund

  • 300 g. marcipan
  • 130 g. sukker
  • 150 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 50 g. hvedemel
  • Chokoladeganache

  • 200 g. mørk chokolade
  • 0,75 dl. piskefløde
  • 10 g. mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  2. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne. Vi brugte en røremaskine og K-spaden.
  3. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  4. Rør derefter æg i.
  5. Tilsæt til sidst kanel og hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  6. Kom bagepapir i en springform Ø26 cm.
  7. Kom dejen i springformen og bag den i cirka 30-40 minutter.
  8. I mellemtiden blandes hakket chokolade og fløde i en lille gryde. Smelt det sammen til en ensartet masse ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.
  9. Hæld din chokoladeganache over i en skål og sæt på køl til den har sat sig en smule.
  10. Når kagen er færdig tages den ud af ovnen. Lad kagen afkøle.
  11. Når chokoladeganachen har sat sig en smule, så smøres den på kagen.
  12. Dys med mandelflager.
Bedøm denne ret

Opskrift på julekage med marcipan

En nem og lækker julekage med marcipan, kanel og chokolade. Skal der bages en simpel, men virkelig god julekage med marcipan, så kan vi helt klart anbefale denne! Den er simpelthen så god og også nem at lave. Hvis du er til sådan nogle tætte mazarinkager, så vil du elske den her. Det er en svampet og tæt mazarinkage, som er smagt til med lidt kanel for at gøre den mere juleagtig. Desuden er den toppet med en mørk chokoladeganache, som også bare altid er godt til mazarinkage.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på julekager

Julekage med marcipan

Mazarinkage med kanel

Når man lige tilføjer lidt kanel til julekagen, så giver det en dejlig krydret kage. Er du til flere krydderier, så kan du også tilsætte kardemomme, ingefær eller måske lidt frisk appelsin. Vi er nok gået med en lidt mere klassisk og sikker kage, som bare altid falder i god jord hos vores julegæster. Men eksperimenter gerne med andre krydderier.

Du kan servere denne fine julekage, som den er. Men ellers vil den også være god med en vaniljeis eller en klat creme fraiche til. Det er en tung og intens kage, så det vil helt sikkert være godt med noget is eller syrligt creme fraiche til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar