Kålsalat med æble og ristede kerner Kålsalat med æble og ristede kerner Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en kålsalat med æble og ristede solsikkekerner, som er vendt i paprika og spidskommen. En smagfuld og spændende salat. Ingrediensliste Salat 100 g. grønkål 150 g. rød spidskål 2 stk. æble Dressing 2 spsk. olivenolie 1 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. akaciehonning 1 tsk. dijonsennep salt/peber Ristede solsikkekerner 30 g. solsikkekerner 1 spsk. olivenolie 1 tsk. paprika 1 tsk. stødt spidskommen salt Fremgangsmåde Skær stilken fra grønkål (hvis du bruger hele blade af grønkål. Ellers kan man også købe dem i poser, hvor det er snittet). Rens grønkål godt. Snit det fint. Snit også spidskål fint. Skær æbler i tynde skiver. Varm en pande op med olie. Kom solsikkekernerne på sammen med paprika, stødt spidskommen og salt. Vend dem godt rundt. Når de begynder at få farve og begynder at dufte ristede, så tages de af panden. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en bøtte eller glas med låg til. Ryst det godt sammen, så dressingen tykner. Kom grønkål og spidskål op i en skål. Hæld dressingen udover og masser den godt ind i kålen, så det bliver blødere. Vend herefter æbler i. Anret på et fad eller i en skål. Top med de ristede kerner. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kålsalat med æble og ristede kerner En nem og hurtig kålsalat med æble og ristede kerner, som er perfekt tilbehør til aftensmaden. Hvis du lige står og mangler en lynhurtig salat, så skal du lave denne. Den er lavet på en base af spidskål og grønkål, og så er den toppet med æble og ristede solsikkekerner. Det her er en af de salater, som kræver få ingredienser og som samtidig smager virkelig godt. Den er vendt i en lækker sennepsvinaigrette, som vi ofte vender vores kålsalater i. Det giver en god smag og så er det bare godt, når dressingen lige masseres ind i kålen. På den måde virker kålen knap så fersk og den er nemmere at spise. Vinaigretten er blot lavet på dijonsennep, hvidvinseddike, lidt honning og salt/peber. En god dressing, som kan bruges til så mange salater. LÆS OGSÅ: Klik her for at finde flere opskrifter på lækre kålsalater Salat med grønkål og spidskål Vi bruger ofte den her kombination af grønkål og spidskål i salater. Det giver det smukkeste farvespil og så smager det også skønt. Hvis du kender os, så ved du også, at vi også gerne bruger frugter og bær i vores salater. Så for at give kålen noget modspil, så er der æble i, som er skåret i tynde skiver. Det giver noget sødme og syrlighed. Og så bliver salater altid ekstra gode, hvis der lige er noget sprødt på toppen. Så her har vi toppet med nogle ristede solsikkekerner, som lige er ristet på panden. Hvis du ofte lige står og mangler noget, som kan give dine salater det sidste prik over i’et, så vil vi anbefale ristede kerner. Vi har altid solsikkekerner, græskarkerner og pinjekerner på lageret. De bliver ekstra gode, hvis de lige ristes på en pande. Enten på en tør pande eller i lidt olie. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.