Kammuslinger med blomkålspure og brunet smør

Kammuslinger med blomkålspure og brunet smør
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på kammuslinger med blomkålspure og brunet smør. En nem og lækker forret, hvor alle kan være med.

Ingrediensliste

  • Blomkålspure

  • 1 stk. blomkål
  • 5 dl. mælk
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1,5 spsk. smør
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Kammuslinger

  • 8 stk. kammusling
  • raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk. smør
  • salt/peber
  • Andet

  • 100 g. frosne ærter
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

Blomkålspure

  1. Skær blomkål i grove stykker.
  2. Kom i en gryde, dæk med mælkog bring i kog. Skru herefter ned til middel varme.
  3. Lad det simre til at blomkålen er kogt i gennem. Det tager ca. 20-25 minutter.
  4. Si mælken fra blomkålen.
  5. Dernæst kommes det i en blender sammen med salt, peber, smør, citronsaft og lidt fløde.
  6. Blend rigtig godt sammen indtil det er helt glat.
  7. Smag til med lidt ekstra fløde, salt, peber og citronsaft.

Brunet smør

  1. Kom smør i en lille gryde.
  2. Smelt smøret ved jævn varme til det bruser op.
  3. Herefter skrues varmen ned på lav varme og smørret simrer i 10-15 minutter eller til det dufter brunt og nøddeagtig uden at branke. Husk at rør godt rundt i bunden undervejs, så det ikke brænder på.
  4. Kom smørret i en skål, så snart det er færdigt.

Kammuslinger

  1. De friske kammuslinger duppes med køkkenrulle ,så de er helt tørre. Sørg for at musklen på siden er skåret af.
  2. Varm en pande op ved høj varme.
  3. Kom olie på panden og dernæst kammuslingerne.
  4. Lad kammuslingerne stege i ca. 1 minut.
  5. Vend kammuslingerne og tilsæt smør.
  6. Steg videre i ca. 1 minut imens smørret øses over kammuslingerne med en ske.
  7. Tag dem af panden og krydr godt med salt.

Anretning

  1. I en skål kommes ærter og overhældes med varmt vand. Lad dem tø op, imens der anrettes.
  2. I en dyb tallerken kommes der 2-3 spsk. blomkålspure i midten.
  3. Læg dernæst 2 stk. kammuslinger på.
  4. Si vandet fra ærterne og fordel ærter ovenpå.
  5. Til sidst kommes der et par teskefulde brunet smør udover retten.
  6. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kammuslinger med blomkålspure og brunet smør

En lækker forret, som består af kammuslinger med blomkålspure og brunet smør. En fin forret, som er oplagt her til nytår, hvis du kan få fat i kammuslinger. De serveres med en cremet og helt fløjlsblød puré af blomkål, ærter og brunet smør på toppen. En simpel kombination, som bare smager godt. Sådan blomkålspure går altid godt sammen med kammuslinger eller generelt til fisk og skaldyr. Den bliver blendet helt cremet med fløde og lidt citronsaft. Hermed danner den basen for din forret, men det kunne også være en puré på selleri eller lignende.

Nytåret er lige om hjørnet og måske du selv står for maden. Så kan vi anbefale at sætte denne nemme og lækre ret på som forret. Kammuslingerne bliver så gode, da de bliver stegt ved høj varme, så overfladen nærmest karamelliserer. Herefter kommes der smør på panden, som hældes over dem det sidste stykke tid af tilberedningen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på nytårsforretter

Kammuslinger med blomkålspure og brunet smør

Forret med kammuslinger

Det her er en nem forret med kammuslinger. Vil du gerne lave en forret, som er anderledes og som man sagtens ville kunne få serveret på en restaurant, så er den her et godt bud. Vi har desuden toppet med ærter, men det kunne også sagtens være stegte asparges, sprøde jordskokkechips eller lignende. Laver du retten om sommeren, hvor man kan få friske danske ærter, så vil vi anbefale at bruge dem, evt. stegt i lidt smør.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar