Kartoffelfad med kylling svøbt i bacon Kartoffelfad med kylling svøbt i bacon Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på et cremet kartoffelfad med Peka flødekartofler, kylling svøbt i bacon og masser af grøntsager. En nem og hurtig hverdagsret eller weekendret. Ingrediensliste 2000 g. Peka flødekartofler 1 stk. peberfrugt 1 stk. rødløg 1 stk. porre 650 g. kyllingebryst 1 pk. bacon i skiver 2 spsk. raps- eller solsikkeolie salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad. Kom Peka flødekartofler i fadet. Snit porrer fint, skær peberfrugt i strimler og skær rødløg i tynde både. Vend grøntsagerne i kartoflerne. Rens kyllingebryst og del dem evt. i mindre stykker, hvis de er meget tykke. Kom et stykke bacon omkring hvert stykke kylling. Placer kyllingen ovenpå flødekartoflerne. Fadet bages i ovnen i den forvarmet ovn i ca. 25-35 minutter. Tag fadet ud. Hak persille fint og drys udover. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Ildfast fad, sort Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Peka Opskrift på kartoffelfad med kylling svøbt i bacon Hurtigt og nemt kartoffelfad med Peka flødekartofler og kylling svøbt i bacon. Skal du lave en hurtig, men virkelig lækker ret, som kan spises til både hverdag og til fest? Så skal du prøve denne ret! Den er lynhurtig at bikse sammen og så skal den blotte passe sig selv i ovnen. Som vi har nævnt før, så er vi kæmpe fans af Peka flødekartoflerne. Vi bruger dem ofte, hvis vi skal have gæster eller hvis det bare skal være let i hverdagen. Flødekartoflerne er cremede og har en god smag, og så har vi i denne ret vendt nogle friske grøntsager i. Det er en super nem måde at få mere grønt ind på en nem måde. Her har vi brugt peberfrugt, porrer og løg, men du kan også bruge squash, cherrytomater, champignon, aubergine, bønner, ærter eller noget i den stil. LÆS OGSÅ: Shepherds pie med Peka flødekartofler Alt i et fad kartoffelret Det fede ved den her ret er, at det hele laves i et fad. Der er derfor minimal opvask, hvilket jo altid er skønt. Samtidig passer retten sig selv i ovnen, så imens det bages, så kan man rydde op, dække bord eller lave en hurtig grøn salat til. Sådan nogle retter her er virkelig blevet vores go-to i en travl hverdag, da det er nemt, at alt bare skal i et fad. Kan jeg bruge andre flødekartofler? Ja, Peka har jo flere forskellige varianter og alle slags kan bruges i denne ret. Du kan også bytte bacon ud med serrano eller lave en hel mørbrad svøbt i bacon i stedet for kylling. Og du kan selvfølgelig også udelade kyllingen helt og så blot servere flødekartoflerne som tilbehør. De vil også være lækre til et godt stykke rødt kød eller en butterdejsstang. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.