Kartofler i vaffeljern med fetacreme og sprød serrano

Kartofler i vaffeljern med fetacreme og sprød serrano
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sprøde kartofler i vaffeljern med fetacreme og sprød serrano. En god lille snack, appetizer eller tilbehør til maden. Kartoflerne er stegt i vaffeljern i AMA chili/hvidløg, som giver en dejlig smag til kartoflerne.

Ingrediensliste

  • Fetacreme

  • 125 g. fetaost (blød)
  • 25 g. creme fraiche
  • 0,25 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • Andet

  • 8 stk. kogte kartofler
  • 60 g. serranoskinke
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 4 spsk. AMA chili/hvidløg til stegning
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Fetacreme

  1. Kom feta og creme fraiche i en skål. Mos det sammen med en gaffel eller brug en stavblender for en mere ensartet creme.
  2. Hak persille fint og vend i.
  3. Smag til med salt og peber. Sæt på køl indtil brug.

Sprød serrano

  1. Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom serrano på. Vend jævnligt og lad stege til det er sprødt og gyldent. Tag så fra på en tallerken. Hak i mindre stykker.

Tilberedning

  1. Varm vaffeljern op.
  2. Kom AMA chili/hvidløg i. Kom de kogte kartofler i og luk så vaffeljernet ned over dem (kan godt være at du skal trykke det hårdt ned for at presse dem ordentligt ud). Lad kartoflerne bage i et par minutter til de bliver sprøde.
  3. Tag dem herefter ud og fortsæt med de resterende kartofler.
  4. Anret kartoflerne på et fad.
  5. Top med fetacreme, sprød serrano og finthakket persille.
  6. Server med det samme.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med AMA

Opskrift på kartofler i vaffeljern med fetacreme og sprød serrano

I samarbejde med AMA får du her opskriften på sprøde kartofler i vaffeljern med fetacreme og sprød serrano. En god lille hapser, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden, til tapas eller som en lille appetizer. Det er blot kogte kartofler, som bages i et vaffeljern. Vi har smurt vaffeljernet med AMA chili/hvidløg til stegning, som også gør kartoflerne sprøde og som også giver en god, lidt spicy smag til dem. Det giver sådan et fint modspil til den kølige fetacreme og den sprøde, saltede skinke. Generelt er stegemargarinen fra AMA med chili/hvidløg-smag god til at pifte retter op. Prøv også at bruge den til en pastaret eller til at stege frikadeller i. Det giver en god smag og kræver jo intet fra din side, så det er win-win, hvis du spørger os.

De her sprøde kartofler bagt i vaffeljern serverede vi sammen med en let tapasanretning. De kan serveres varme, men det gør faktisk heller ikke noget, at de serveres kolde. Vi havde lavet kartoflerne og så noget anretning af god pølse, skinke, dyppelser og oste. Sådan en god kombination og et kæmpe hit!

LÆS OGSÅ: One pot pasta med kylling og broccoli

Kartofler i vaffeljern med fetacreme og sprød serrano

Kartoffel i vaffeljern med fyld

Det her hack med at lave kartoffel i vaffeljern med fyld på har vi set så mange steder efterhånden. Nu blev vi nødt til at lave vores twist på det og det var jo helt perfekt i samarbejde med AMA. Vi topper de sprøde kartofler med fetacreme og sprød serrano. Man kan også lade være med at toppe dem med noget og så bare lave kartoflerne som tilbehør. Det er en god og nem måde at få brugt en rest kogte kartofler på, så de får nyt liv. Det kan i den grad anbefales.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

    1. Hej Tina,

      Pres de kogte kartofler med bunden af et glas på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og bag i ovnen, så får du lidt samme effekt 🙂

      Kh