Kebab chili sauce

Kebab chili
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet kebab chili sauce. Den perfekte chilisauce til shawarma, kebab, pizza og meget mere!

Ingrediensliste

  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. peber
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 140 g. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 8 spsk. chiliflager
  • 2 tsk. brun farin

Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløg og løg. Skær løg i fine tern.
  2. Kom løg, hele fed hvidløg, koriander, salt, peber, spidskommen og olie i din airfryerkurv eller et lille fad i ovnen. Vend det godt rundt.
  3. Bag det ved 180 grader i 12 minutter.
  4. Kom nu chiliflager, hakkede tomater på dåse, brun farin og tomatpure i. Vend det godt rundt.
  5. Bag det yderligere 12 minutter ved 180 grader. Rør gerne i det undervejs.
  6. Kom det i en lufttæt beholder og opbevar på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på kebab chili sauce

En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet kebab chili sauce, som samtidig er nemt at lave selv! Er du vild med shawarma eller kebab, så er den her sauce et must at lave. Den helt perfekte chilisauce, som man kender den fra sin lokale Shawarmabiks. Den smager godt til kebab, durum, pizza og generelt bare som sauce, hvis man lige mangler prikken over i’et. Vi kan også anbefale den ovenpå et spejlæg eller en omgang scrambled eggs. Det smarte ved den her kebab chili sauce er, at man selv kan justere styrken, så er du til det meget stærke, så laver man den bare ekstra stærk.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på dyppelser og sauce her 

Kebab chili

Hjemmelavet Shawarma chiliolie

Det er så nemt at lave en hjemmelavet shawarma chiliolie. Sådan en portion holder aldrig længe hos os, da vi simpelthen elsker at spise den som topping på så mange forskellige ting. Den er fantastisk til lige at give det sidste pift i en ret. Hvad enten det er pizza, pitabrød, på en rugbrødsmad eller i en salat. Du er nødt til at prøve det! Vi er sikre på, at når du først har lavet det en gang, så bliver det fast inventar i køleskabet. Vi har altid sådan en bøtte med chiliolien på køl.

Vi har lavet det i airfryer, men man kan selvfølgelig også sagtens lave det i en almindelig ovn. Det går bare hurtigt i en airfryer, da ovnen ikke skal varme op inden. Så det udnytter vi og sparer noget tid der. Så er det nemlig lynhurtigt at lave en portion chiliolie.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar