Key lime pie
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
40 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på Key Lime Pie på kun 6 ingredienser. Server din limetærte som dessert, som eftermiddagskage eller som en del af et kagebord.
Ingrediensliste
-
Bund
- 220 g. digestivekiks
- 110 g. smør
-
Fyld
- 397 g. kondenseret mælk
- 4 stk. æggeblomme
- 4 stk. lime
-
Til toppen
- 2,5 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Bund
- Smelt smør. Knus digestivekiks, så det bliver helt fint. Du kan evt. putte kiksene i en plastikpose og bruge en kødhammer/kagerulle til at knuse dem.
- Bland smør og kiks, så det er godt blandet sammen. Fordel kiksene i en springform eller form med diameter på 21 cm. Pres kikseblandingen godt ned i bunden og ud i kanterne, så du får dannet en kant hele vejen rundt.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Når ovnen er varm, så bages bunden i 10 minutter.
- Imens bunden bages, så laves limecremen.
Limecreme
- Pisk kondenseret mælk sammen med æggeblommer, limesaft og revet skal fra 1 lime (det kan dog godt udelades).
- Når bunden er bagt, så fordeles limecremen på bunden.
- Bag hele tærten ved 150 grader varmluft i 20 minutter.
- Tag tærten ud og lad den køle af. Sæt den herefter på køl i minimum 3-4 timer, så limecremen kan få lov til at sætte sig.
Ved servering
- Pisk piskefløde til en let flødeskum.
- Fordel flødeskum ud på bunden.
- Riv evt. lidt limeskal ovenpå.
- Server med det samme.
Opskrift på Key Lime pie
Key Lime Pie er en klassisk limetærte fra USA med en sprød kiksebund, limecreme og flødeskum på toppen. Vi elsker kager med lime og citron, da de ofte giver et godt modspil til det søde. Den her kage er super nem at lave, da den består af få ingredienser. Det er derfor også en kage, som alle kan lave.
Key Lime Pie kan serveres som eftermiddagskage, til dessert eller som en del af et større kagebord. Den kan sagtens laves dagen inden eller et par dage på forhånd, så man blot skal piske fløden og fordele det inden servering. Fløde er nemlig bedst på dagen. Du kan også sagtens toppe den med lidt frisk frugt eller bær på toppen og evt. hakket chokolade.
Opskrift på limetærte
Den her tærte med lime er super frisk i smagen. Bunden er sprød, hvilket er det perfekte modspil til den bløde limecreme. Og så er flødeskummet lige prikken over i’et til sidst. Du kan også sagtens toppe med hvid chokolade eller lidt friske bær. Det vil uden tvivl også være super lækkert.
Kage der kan laves dagen før
Selve bunden og limecremen har faktisk bedst af at blive lavet dagen før. Så har den nemlig tid til at sætte sig ordentligt i køleskabet natten over. Du kan dog sagtens lave den på dagen. Eksempelvis om morgenen, hvis du først skal bruge den om aftenen.
Du kan også sagtens bytte lime ud med citron. Eller du kan også lave en kombination af dem begge, hvis du er mere til det.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.