Kanelmuffins

Kanelmuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på svampede kanelmuffins med glasur. De bedste cupcakes med kanel, som bliver luftige og på inge måde tørre.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 150 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. kanel
  • 1,5 tsk. natron
  • 170 g. hvedemel
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • Glasur

  • 50 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 3 spsk. færdiglavet kaffe
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen.
  5. Fordel dejen i muffinsforme. Bag dem i den forvarmede ovn i 15-20 minutter. Du kan tjekke om de er færdige ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i dem. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er de færdige.
  6. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  7. Nu skal glasur laves.
  8. I en lille gryde smeltes smør.
  9. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har den ønskede konsistens.
  10. Fordel glasuren på de små muffins.
  11. Lad glasuren sætte sig og lad muffins afkøle.
  12. Opbevar muffinsene ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. De bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.
Bedøm denne ret

Opskrift på kanelmuffins

Vi elsker kanelkage, så derfor blev vi simpelthen også nødt til at lave en omgang kanelmuffins! Den velkendte kanelkage, som er en af vores yndlings kager, blot lavet som muffins i stedet. De er geniale at lave, hvis du skal have kage med i skole eller på arbejde. Her er muffins eller cupcakes nemlig altid en god idé, da det er så nemt at dele ud. Så behøves man heller ikke at skulle til at transportere en kniv eller noget for at kunne skære kagen ud.

De her muffins med kanel og chokoladeglasur er så lækre. De bliver svampede, luftige og på ingen måde tørre. Hemmeligheden bag dem er kærnemælk. Hvis du har fulgt med her på vores side længe eller har prøvet mange af vores opskrifter, så har du nok også fundet ud af, at vi ofte bruger surmælksprodukter i vores bagning. Det giver altså bare lige noget ekstra til både kager og bagværk. Og i denne opskrift er det altså kærnemælken, som er med til at gøre dine kanelmuffins ekstra saftige.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på muffins

Kanelmuffins

Muffins med kanel

Skal der laves muffins eller cupcakes med kanel, så er det altid denne opskrift vi laver. Det er altid en sikker vinder og den falder altid i god jord hos både børn og voksne. De er toppet med en chokolade-kaffeglasur. Og bare rolig, du kan ikke smage kaffen! Kaffen gør til gengæld et eller andet virkelig lækkert i glasuren. Den giver den sådan lige et ekstra spark. Så vi ville på ingen måde udelade den. Du kan også sagtens bruge pulverkaffe. Vi har altid sådan en bøtte stående i skabet, som bliver brugt i kager osv.

Er du slet ikke til ideen om at bruge kaffe, så kan du også sagtens erstatte med vand. Du får stadig en rigtig god glasur, som passer perfekt til den let-krydrede kanelmuffin.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar