Koldrøget laks med kærnemælkssauce og agurk Koldrøget laks med kærnemælkssauce og agurk Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker forret, nemlig koldrøget laks med kærnemælkssauce og agurk. En nem forret med laks, som smager fantastisk. Ingrediensliste Råsyltede agurker 1 stk. agurk 1 dl. eddike 1,5 dl. sukker 0,5 bundt frisk dild peber Dildolie 2 dl. raps- eller solsikkeolie 1 bundt frisk dild Rugbrødscrumble 4 skiver rugbrød 1,5 spsk. smør salt Kærnemælkssauce 3 dl. kærnemælk 0,5 stk. citron salt/peber Andet 300 g. røget laks 0,2 bundt frisk dild Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Råsyltede agurker Skyl agurk. Halver agurk på langs. Skær nu agurk ud i grove stykker. Kom agurken i en skål sammen med eddike, sukker, groft hakket frisk dild og peber. Lad det stå, imens resten af retten tilberedes. Dildolie Skyl dild grundigt. Kom det i en minihakker eller foodprocessor. Varm olien op, så den når en temperatur på ca. 60 grader. Hæld olien over dild i hakkeren. Blend det hele godt sammen. Lad det blende i ca. 5 minutter. Sigt olien igennem et fint klæde (man kan også bruge et kaffefilter, hvor man forsigtigt presser olien igennem). Hæld i en bøtte eller på en skoldet flaske. Lad det køle ned inden brug. Rugbrødscrumble Hak rugbrød fint. Smelt smør på en pande, når det stopper med at bruse kommes rugbrød på. Steg til sprødt (tager cirka 6-8 minutter ved mellem-høj varme). Krydr undervejs med salt. Læg rugbrød på et stykke fedtsugende papir og lad det afkøle helt, så rugbrødet bliver sprødt. Kærnemælkssauce Kom kærnemælk i en lille gryde. Lun kærnemælken forsigtigt op så det når en temperatur på cirka 70 grader. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. Lige inden anretning kommes dildolien i saucen. Rør et par gange rundt i gryden, så det bliver sådan en skilt kærnemælkssauce. Anret Skær laks ud i lange skiver på ca. 1-2 cm. tykkelse (sørg for alle ben er fjernet fra laksen inden skiver skæres). På en tallerken laves små toppe af rugbrødscrumble. Ovenpå rugbrød kommes stykker af agurk. Kom laksestykker på. Mellem laks, rugbrød og agurk kommes kærnemælkssaucen. Pynt af med frisk dild. Server med det samme. Lås skærm Opskrift på koldrøget laks med kærnemælkssauce og agurk Det her er sådan en lækker forret med koldrøget laks med kærnemælkssauce og agurk. Det er en nem forret, hvor alle kan være med. Den består af koldrøget laks, som bliver skåret ud i mindre stykker. Agurkerne er råsyltede og giver sådan et fint modspil til den friske kærnemælkssauce med dildolie i og den saltede laks. Vi har serveret den her forret så mange gange og den er altid en stor succes. Server den med noget lækkert brød til og så har du en god og nem forret med laks. Den er også fin til nytårsaften, hvis du selv står for at lave maden der. Er du ikke til koldrøget laks, så kan du også bruge varmrøget laks. Begge dele smager så skønt og passer godt sammen med de andre elementer af forretten. Det er en forret, som er god året rundt, men især passer godt til foråret og sommeren. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kolde forretter her Forret med røget laks Det her er sådan en skøn forret med røget laks. Det er koldrøget laks, som vi har skåret ud i mindre stykker og så er det anrettet med en kærnemælkssauce med dildolie, agurk og sprød rugbrød. Det er sådan en forret, som ligner en million, selvom den faktisk består af ganske få elementer og ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Du kan også forberede mange af elementerne dagen før, så det blot skal anrettes inden servering. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.