Koteletter med kartoffelmos Koteletter med kartoffelmos Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på koteletter med kartoffelmos, peberfrugtsauce og friske tomater. En nem omgang aftensmad med koteletter. Ingrediensliste Pestosauce 1 stk. løg 2 fed hvidløg 2,5 dl. madlavningsfløde 90 g. peberfrugtspesto 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning Kartoffelmos 1500 g. kartoffel 30 g. smør 2 tsk. salt 2 dl. mælk Tomatblanding 150 g. cherrytomater 0,25 bundt frisk basilikum 1 spsk. olivenolie salt/peber Stegte koteletter 4 stk. svinekoteletter 2 spsk. smør salt/peber Fremgangsmåde Kartoffelmos Skræl kartofler. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker. Smag til med salt. Tomatblanding Skær tomater i mindre stykker. Hak basilikum fint. Vend tomater og basilikum sammen med olivenolie, groft salt og friskkværnet peber. Sæt til side. Peberfrugtsauce Hak løg og hvidløg fint. Varm en lille gryde op med lidt fedtstof. Kom løg og hvidløg i. Lad sautere kort. Tilsæt så peberfrugtspesto, fløde og smuldret bouillonterning. Pisk godt sammen og lad stå ved lav varme og simre. Stegte koteletter Krydr koteletter med salt og peber på begge sider. Varm en pande op, så den bliver godt varm. Kom så smør på og lad det bruse af. Kom koteletterne på og lad dem stege godt af på begge sider, så de får en god stegeskorpe. De skal have 1-2 minutter på hver side. Herefter skrues der lidt ned for blusset. Lad dem nu stege ca. 3-4 minutter på hver side (alt efter tykkelse). Øs gerne noget af smørret over. Når de er færdige, så tages de af panden og de får lov at hvile 5 minutter inden servering. Anret med mos i bunden, så peberfrugtsauce, så kotelet skåret i skiver og til sidst tomatblanding ovenpå. Pynt evt. med lidt ekstra basilikum. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på koteletter med kartoffelmos Efteråret er her for alvor, selvom det ikke kan mærkes på vejret, da vi simpelthen har haft det luneste efterårsvejr. Alligevel får vi lyst til koteletter med kartoffelmos og andre efterårsretter. Ligeså snart efteråret banker på, så får vi en akut trang til supper, gryderetter og retter med mos. Sådan en omgang kartoffelmos er noget, som vi altid har elsket og vores børn elsker det også. Her er det lavet med en omgang stegte koteletter og en hurtig peberfrugtsauce og med lidt friske tomater på toppen. Det giver faktisk sådan en dejlig og mættende ret, hvor man stadig får noget frisk fra tomaterne. Det bliver den helt perfekte kombination, så det hele heller ikke bliver for tungt. Hvis du spørger os, så er koteletter et undervurderet stykke kød. Det kan laves på så mange måder og behøves ikke at være kedeligt. Det vigtigste er bare, at man ikke får skamstegt den, fordi så bliver den altså tør og kedelig. Men får den lige akkurat nok, så er det altså et dejligt stykke kød. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med koteletter Svinekoteletter med mos Kombinationen af svinekoteletter med mos er bare så god. En cremet kartoffelmos, som er pisket med smør, mælk og salt, som bliver toppet med den milde peberfrugtsauce, stegte kotelet og en frisk tomatblanding på toppen. Det er altså bare en smagfuld kombination, som vi næsten vil vove at påstå, at du ikke har prøvet før. Sådan en omgang mos kan godt blive lidt tung, men vi synes virkelig, at resten opvejer for det, så det ikke bliver en alt for tung ret. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.