Flæskesteg med sprød svær

flæskesteg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på flæskesteg med sprød svær. Mange pøler med flæskestegen og får ikke den sprøde svær som forventet. Med denne opskrift får du sprødt svær nemt og enkelt.

Ingrediensliste

  • 1,4 kg. flæskesteg
  • 20 g. smør
  • salt/peber
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Smør det ildfaste fad med lidt smør. Placer flæskestegen i fadet.
  3. Drys med rigeligt salt og peber. Masser salten godt ned imellem sværene.
  4. Sæt flæskestegen i ovnen. Bag flæskestegen i 1 time og 45 minutter eller indtil den får en temperatur på 70 grader. Efter 10 minutter hældes der et glas vand i fadet. Gentag dette to gange under stegetiden.
Bedøm denne ret

Opskrift på flæskesteg med sprød svær

Her får du en simpel og nem opskrift på flæskesteg, som giver sprøde og lækre flæskesvær. Det er faktisk super nemt at lave en god flæskesteg og det kræver ikke avancerede metoder. Så hvis du vil imponere familien med en stor hjemmelavet julemiddag, så kan du her lære at lave en god steg, som bliver god hver gang.

LÆS OGSÅ: Risalamande

flæskesteg

Nem opskrift på flæskesteg

Den her opskrift er super nem og virkelig lækker. Der er intet fancy ved den, så vi vil mene at enhver kan finde ud af at lave en saftig og sprød flæskesteg. Server den med kogte kartofler, rødkål, en god brun sauce og evt. brunede kartofler. Så bliver det altså ikke bedre, hvis du spørger os!

Mine svær bliver ikke sprøde, hvad jeg gør jeg forkert?
Er din steg ujævn i højden? Nogle gange kan det være nødvendigt at lægge noget staniol under stegen nogle steder, så den får samme højde. Så undgår du nemlig, at det kun er noget af stegen, som bliver sprød.

flæskesteg skåret ud

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar