Kylling i fad med peberfrugt og bacon

Kylling i fad med peberfrugt og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kylling i fad med peberfrugt og bacon i en smagfuld tomatflødesauce. Server med ris, kartofler eller blomkålsris.

Ingrediensliste

  • Kylling i fad

  • 600 g. kyllingebryst
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 100 g. bacon i skiver
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Fjern eventuelle sener og urenheder fra kyllingen. Skær den i mindre stykker. Krydr med salt og peber.
  3. Varm en pande op med lidt olie eller smør. Tilsæt kyllingen til panden og brun det af på begge sider (det skal ikke være færdigstegt, men blot have farve).
  4. Læg kyllingebryst over i et ildfast fad.
  5. Skær peberfrugt og løg i strimler og hvidløg i små tern.
  6. Kom lidt fedtstof på panden og steg grøntsagerne til de er bløde. Tilsæt bouillonterning, hakkede tomater på dåse og madlavningsfløde til panden og lad det simre lidt. Smag til med salt og peber.
  7. Hæld fyldet fra panden over kyllingestykkerne i fadet.
  8. Bag fadet i ovnen i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.
  9. Imens steges bacon på en tør pande og ris koges efter pakkens anvisning.
  10. Tag fadet ud af ovnen og anret med bacon.
  11. Server med kogte ris.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på kylling i fad med peberfrugt og bacon

En lækker og nem opskrift på en omgang kylling i fad med peberfrugt og bacon i en tomatflødesauce. Det her er virkelig nem hverdagsmad, som består af få ingredienser og som hurtigt kan bikses sammen. Du kan servere retten med kogte ris, kartoffelmos eller blomkålsris, hvis det skal være en sundere variant. Det er samtidig en super mild ret, som også er rigtig børnevenlig.

I retten har vi brugt peberfrugt, løg og hvidløg, men du kan også sagtens tilføje andre grøntsager. Eksempelvis ville det også være super lækkert med porre, squash eller aubergine skåret i skiver. Derudover har vi toppet med sprød bacon. Her kan du også bytte ud med serranoskinke eller chorizo, som bliver stegt sprødt.

LÆS OGSÅ: Hakkebøffer i fad i pikant sauce

kylling i fad med peberfrugt og bacon

Nem aftensmad med kylling

Det her er virkelig nem aftensmad med kylling. Efter man har gjort alle tingene klar og lagt det op i fadet, så skal det hele blot i ovnen og passe sig selv. Imens kyllingen er i ovnen, så kan du gøre bacon klar og lave dit tilbehør. Vi plejer at servere ris til, men du kan som sagt også servere kartofler.

kylling i fad med peberfrugt og bacon

Kan jeg gøre det klar på forhånd?

Ja, du kan sagtens gøre det hele klar på forhånd, så du blot skal varme fadet. Det er derfor også en genial ret, hvis du skal have gæster eller du bare gerne vil være i god tid. Lav alle tingene klar som i fremgangsmåden, men vent så med at bage selve fadet til lige inden servering. Så hvis du mangler en nem hverdagsret, så kan vi virkelig anbefale den her omgang kylling i fad med peberfrugt og bacon.

Kylling i fad med peberfrugt og bacon

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej

    Kan man evt lave dette om formiddagen og så stille i køleskabet og så færdige tilberede det i ovn om aftenen? Vh Karina
    PS mange tak for mange gode og spændende opskrifter

    1. Hej Karina,

      Det kan du sagtens 🙂
      Og tak for de søde ord, det er vi bare så glade for, at du synes!

      Kh

  2. Du skriver at man skal tilsætte en bouillonterning til sovsen. Skal denne ikke opløses i vand efter forskrift på pakken (1/2 liter kogende vand pr terning)??

Skriv en kommentar