Kylling i stegeso Kylling i stegeso Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 2 timer timer Samlet tid 2 timer og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på kylling i stegeso med masser af grøntsager. Tilbered en saftig hel kylling i en stegeso. Ingrediensliste 1 stk. hel kylling 400 g. gulerod 400 g. kartoffel 2 stk. rødløg 4 fed hvidløg 75 g. smør 4 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning salt/peber 0,25 bundt frisk rosmarin 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn. Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i grove tern. Skær løg i kvarte og knus hvidløgsfed med en kniv. Skyl kyllingen og dup den tør. Kom godt med salt og peber på. Kom halvdelen af smørret på en varm pande og brun kyllingen af på alle fire sider. Kom halvdelen af grøntsagerne i bunden af en stegeso. Læg kyllingen ovenpå og top med de resterende grøntsager og krydderurter. Hæld vand i stegesoen og smuldr bouillonterning i. Fordel resten af smørret i små tern ovenpå kyllingen. Sæt låg på stegesoen og sæt den i ovnen i 1,5 time. Efter 1,5 time tages låget af og kyllingen får yderligere 30 minutter uden låg. Server kyllingen med de lækre grøntsager. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kylling i stegeso Tilbered en kylling i stegeso og få den møreste og saftigste kylling. Selvom det tager lidt lang tid, da stegetiden i ovnen er lang, så er det det hele værd. Samtidig er der minimal arbejdsindsats, da kyllingen passer sig selv i ovnen. Når den hele kylling bliver tilberedt i stegeso, så bliver den langsom tilberedt. Samtidig ligger kyllingen og får masser af smag fra grøntsager, krydderurter og bouillon. Det giver dig en smagfuld hel kylling, som uden tvivl vil falde i god jord hos både børn og voksne. Sammen med kyllingen tilberedes der kartofler og gulerødder, som ligeledes trækker smag fra både kylling og bouillon. Vi serverer den hele kylling med grøntsagerne og noget af den stegesky, som er tilbage i stegesoen efter tilberedning. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kylling i ovn Hel kylling i stegeso Vi har her tilberedt en hel kylling i stegesoen. Du kan dog også sagtens bruge lårstykker eller kyllingebryst, hvis det er. Vi synes blot, at en hel kylling egner sig perfekt til stegesoen. På den måde får kødet virkelig god smag, da hele skroget fra kyllingen også simrer og giver god smag. Som sagt, så ville vi servere kyllingen med grøntsagerne og stegeskyen. Du kan dog også sagtens lave en grøn salat dertil, hvis du synes der mangler noget frisk dertil. Opskrift i stegeso Vi har længe haft en stegeso til at stå uden at bruge den. Det var lige indtil, at vi prøvede at tilberede en hel kylling i den. Så skal jeg altså lige love for, at vi har fået gang i den. Det er sådan et perfekt søndagsmåltid, hvor man måske også har andre gøremål. Så kan kyllingen stå og passe sig selv i ovnen, imens man kan få styr på nogle ting inden mandagen og en ny uge starter igen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Rigtig god opskrift, og tilbehøret smager også bare godt, når det har lagt og simret i stegesoen sammen med kyllingen! Svar
I skriver tilberedelsestid 1,5 time øverst, men ned i opskriften står der først 1,5 time med låg, derefter 30 min uden? Hvad er korrekt? Skal den blot have 1 time under låg og derefter 30 min uden? Svar