Mango sticky rice Mango sticky rice Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 timer Tilberedelsestid 50 minutter Samlet tid 5 timer og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på Mango Sticky Rice, som er en asiatisk dessert. Den består af kogte klistrede ris i kokosmælk med mango på toppen. Ingrediensliste 120 g. grødris 4 spsk. sukker 4 dl. vand salt 4 dl. kokosmælk 2 stk. mango 1 bundt frisk mynte Fremgangsmåde Skyl grødris med i koldt vand og si vandet fra. Gør det 2-3 gange til vandet er klart. Hæld koldt vand over risene og lad dem stå i blød tildækket ved stuetemperatur i mindst 5 timer. Hæld grødris og vand i en gryde og sæt over på blusset. Når vandet koger, skrues der ned, så vandet simrer. Læg låg på gryden og lad risene stå på blusset i cirka 25-30 minutter. Rør rundt i gryden engang i mellem og tilfør en smule mere vand hvis vandet fordamper inden tiden er gået. Vandet skal efter 25-30 minutter være absorberet og gryden tages af blusset – lad det trække med låg. Tag en gryde og hæld kokosmælk, sukker og en knivspids salt op og tænd for blusset. Varm det op under omrøring ind til sukker er opløst. Hæld kokosmælk over risene og lad det stå under låg, uden varme, i 20 minutter. Skær mango ud i skiver og klargør mynteblade til anretning. Anret sticky rice og mango. Pynt med mynteblade. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mango sticky rice Vi er taget en tur til det thailandske og derfor får du opskriften på hjemmelavet mango sticky rice! Sticky rice med skiver af mango er en dessert fra Thailand, som består af klistede ris med kokosmælk. Måske du har været i Thailand og har fået det? I så fald, så får du i hvert fald opskriften her, så du kan lave det derhjemme også. Man får ikke den helt autentiske smag med denne opskrift. Skal det være den autentiske smag, så skal du forbi et thai-supermarked og have fat i glutionous sweet rice. Så kan du få den helt rigtige autentiske smag. Men alternativet med grødris, som her, smager også vildt godt. Vi laver ofte temaaftener med venner og familie, hvor vi ‘rejser’ til et land ift. maden. Så bygger vi en hel menu op omkring et land og serverer gerne en forret, hovedret og dessert. Det er en sjov måde at få anderledes mad på og samtidig også en fed måde at udfordre sig selv i køkkenet på. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på asiatisk mad her Asiatisk dessert med mango Det er en asiatisk dessert med mango. Nærmere betegnet en thailandsk dessert med mango. Den har den helt rigtige balance mellem sødme, syrlighed og fedme. Det er en dessert med mango og kokosmælk, som består af ganske få ingredienser. Dét tidskrævende i opskriften er, at man skal have skyllet risene og så skal de stå og trække ved stuetemperatur, inden de tilberedes. Men ellers er det en nem dessert med mango, som smager så godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.