Marcipanovertræk (marcipanlåg)

Opskrift på marcipan overtræk
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften og fremgangsmåden til hjemmelavet marcipanovertræk eller marcipanlåg. Brug marcipanlåget til lagkager, kager osv.

Ingrediensliste

  • Marcipanovertræk

  • 180 g. marcipan
  • 60 g. flormelis
  • 25 g. glukosesirup

Fremgangsmåde

Marcipanovertræk

  1. Ælt alle ingredienserne sammen. 
  2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis. Skær det til i den ønskede form (skær det gerne lidt større end den flade du vil overtrække, så får du det pæneste udtryk). 
Bedøm denne ret

Opskrift på marcipan overtræk

Marcipan kan nemt bruges til at lave marcipan overtræk til kager, lagkager osv. På denne måde får du en elegant dessert, men et simpelt udtryk. Det er nemt at lave et marcipanovertræk. Opskriften består af 3 ingredienser; marcipan, flormelis og glukosesirup. Det hele blandes godt sammen og rulles ud. Vi bruger gerne lidt flormelis på bordet, så det udrullede overtræk nemmere slipper bordpladen. Marcipanovertrækket skal være større end kagen, da det overskydende overtræk skæres af og kagen så er helt dækket til. Dette er en nemt måde at lave en flot kage, hvis du for eksempel skal lave en elegant bryllupskage eller bare gerne vil lave en ekstra luksuriøs kage.

Marcipan overtrækket kan selvfølgelig også skæres ud i andre former. Så skal det kun rundt om kage, eller måske bruges som et bånd henover en kagemand, så skærer du det bare til i den form du ønsker. Marcipanen kan også bruges til sjov udsmykning på din kagemand. Hvis den for eksempel skal have overalls af marcipan på eller en sød lille nederdel. Der er fri fantasi, når det gælder udsmykning.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pynt til søde sager

Opskrift på marcipan overtræk

Marcipanlåg

Sådan et marcipanlåg er slet ikke svært at lave selv. Det er samtidig også rigtig billigt at lave det selv i forhold til at købe det færdiglavet. Og det er slet ikke svært at få det helt rigtige udtryk, selvom det er hjemmelavet. Vi bruger som sagt gerne marcipanlåget til kager, der gerne må være lidt mere luksuriøse.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Er det noget man kan gøre klar dagen før det skal ligges/sættes på kagen? og hvordan er den at lave lidt modellering med?

    1. Hej Pernille,

      Ja, det kan du godt. Men det er vigtigt, at du får det pakket godt ned og undgår fugt 🙂
      Modellering har vi desværre ikke erfaring med, så vi skal ikke kunne sige hvor godt det er til det.

      Kh

  2. Kan man godt overtrække sin kage med marcipan dagen før den skal serveres, eller vil det ødelægge marcipanovertrækket?

    1. Hej,

      Det kan godt lade sig gøre, men det er vigtigt, at kagen ikke står for fugtigt så. Skal du være på den sikre side, så vent med at overtrække til på dagen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar