Mazarinkage med bærskum Mazarinkage med bærskum Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker opskrift på en svampet mazarinkage med bærskum, friske bær og masser af hvid chokolade. En helt fantastisk sommerkage, som kombinerer den lækre mazarinkage med frisk bærskum. Ingrediensliste Mazarinkage 200 g. marcipan 200 g. sukker 100 g. smør 1 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 3 stk. æg 90 g. hvedemel Bærskum 75 g. frosne hindbær 75 g. frosne jordbær 2,5 dl. piskefløde 50 g. sukker Pynt 50 g. hvid chokolade 200 g. bær Fremgangsmåde Mazarinkage Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Riv marcipan groft. Pisk blødt smør med sukker, vaniljesukker, salt og marcipan, indtil det er luftigt. Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt i. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det godt i. Hæld dejen i en smurt springform (Ø20 cm). Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Når kagen er færdigbagt, så tages den ud af ovnen. Lad den køle helt af. Når den er kølet af, så fjernes springform og kagen anrettes på en tallerken/fad. Bærskum I en gryde opkoges frosne bær og sukker (der skal ikke bruges vand) ved middel varme. Lad det koge til bærrene er udkogte. Tag gryden af varmen. Hæld bærblandingen over i en skål og lad det køle helt af. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend den kolde bærblanding lidt af gangen (så kan du nemmere justere hvordan konsistensen bliver). Smag den evt. til med lidt flormelis/sukker, så den bliver, som du kan lide den. Fordel bærskum oven på den afkølede mazarinkage. Hak chokolade groft. Fordel hvid chokolade og friske bær på toppen. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mazarinkage med bærskum En nem og lækker opskrift på mazarinkage med bærskum, friske bær og hvid chokolade. En helt fantastisk forårskage eller sommerkage, som kombinerer den tunge og lækre mazarinkage med en frisk bærskum lavet på hindbær og jordbær. Vi har toppet den af med en masse friske bær og lidt hvid chokolade. Det er så nem en kage, som du med fordel kan servere til fødselsdag, til fest eller til gæster. LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum Samtidig er den super nem at lave, hvilket vi elsker. Der er ingen komplicerede mousser eller husblas, som skal sætte sig. Vi vil faktisk vove at påstå, at den nærmest er idiotsikker! Så hvis du vil bage den skønneste sommerkage, så skal du helt sikkert give dig i kast med denne. Sommerkage med marcipan og bær Det her er den absolut lækreste sommerkage med marcipan og bær. Så hvis du elsker marcipan, ligesom os, så er denne kage lige noget for dig. Hvis du vil gøre den ekstra luksuriøs, så kan du også pensle mazarinkagen med smeltet mørk chokolade. Du kan også sagtens bruge andre bær end dem vi har brugt. Vi elsker blot kombinationen af jordbær og hindbær i bærskummet og så søde friske bær på toppen. Det ville også være lækkert at toppe med jordbær, vindruer eller brombær. Kan jeg lave mazarinkagen på forhånd? Jep, det kan du sagtens. Den kan også sagtens fryses ned, hvis du gerne vil lave den i rigtig god tid. I forhold til bærskummet, så anbefaler vi, at du kun laver selve bærblandingen på forhånd. Vent med at vende den i fløden til på dagen, så bliver det bedst. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa ? Kan man lave mazarinkage dagen før og så sætte den på køl indtil den skal serveres dagen efter? Tusind tak for altid masser af lækre opskrifter ♥️ Svar
Hej, Det kan du sagtens. Jeg ville dog blot opbevare den ude ved stuetemperatur pakket ned i en pose eller husholdningsfim. Og tak for de søde ord! Kh Svar
Hej, Hvis man har en springform på Ø26 – 28 cm. hvor meget mere vil du så anbefale, at man putter i af hver ting? Svar
Tænker på den som talkage, går det? Hvis ja i en bradepande. Hvilke portion vil du anbefale ? Den med låg, eller den fra ovn der er lidt større. Skal lave til 30 personer og 2 cifre. Svar
Jeg skal lave en kage i morgen til fødselsdag. Jeg har både kigget på kagen som chokoladekage Og Mazarinkage hvad for en er bedst?🤔 Hilsen Sara Svar
Hej Sara, Det er selvfølgelig en smagssag. Men vores chokoladekage med bærskum er den mest populære 🙂 Kh Svar
Hvis man laver kagen som muffins er der da noget man skal være opmærksom på udover bagetiden? Hvor mange muffins tror du der ville blive ud af opskriften ? 🙂 Svar
Hej Isabella, Nej så er det kun bagetiden. Vi vil tro, at du får cirka 12 muffins alt efter hvor store formene er 🙂 Kh Svar
Er bunden en der bliver bedre af at blive lavet aftenen før, eller er det at foretrække at den bages nogle timer inden servering for bedste resultat? Og hvordan bør den opbevares i fald den bages aftenen inden? 😊 Svar
Og vi ville bare opbevare den ved stuetemperatur pakket godt ind i husholdningsfilm eller en stor plastikpose 🙂 Svar
Hej, Vi ville kun gange med 1,5, hvis den skal bages i 26 cm. springform og nej, så skal den ikke have dobbelt så lang tid 🙂 Kh Svar
Hej Min form er på 22 cm i diameter., ville I putte ekstra i af hver ingrediens eller blot lade være, og så bliver den måske lidt mindre end jeres? Mvh Maria Svar
Hej Maria, Det kommer an på hvordan du gerne vil have højden skal være. Vil du gerne have en fin højde på, så ville jeg nok sætte opskriften til 10 personer i stedet. Men du kan også sagtens lave samme mængde i Ø22. Den bliver bare lidt lavere ja <3 Kh Svar
Hej, nu har jeg bagt kagen et par gange gg jeg syntes flere af gangene at min bærskum er blevet skilt. Også selvom bærblandingen er helt afkølet. Har i nogen ide om hvorfor den bliver det eller hvad man kan gøre anderledes? Vh. Luna Svar