Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladekage med bærskum

Chokoladekage med bærskum

Chokoladekage med bærskum

Opskrift til 10 personer (Springform Ø22)

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste og nemmeste opskrift på en lækker chokoladekage med lyserødt bærskum. Top med sommerens bær og frugter og du har den perfekte sommerkage. Selve kagen kan godt bages dagen før og pakkes godt ind, men vi anbefaler at samle hele kagen indtil på selve dagen, hvor den skal bruges.

Ingrediensliste

Chokoladekage

  • 2 æg
  • 270 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 3 spsk. kakao
  • 225 g. hvedemel
  • 2,5 dl. mælk
  • 100 g. smør

Bærskum

  • 100 g. frosne blandede bær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Chokoladekagen

  1. Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker, indtil det er helt hvidt.
  2. Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
  3. Dejen hældes over i en form springform (22 cm) som er foret med bagepapir eller smurt med smør.
  4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min på anden nederste rille.
  5. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt i den. Kommer pinden ud ren, så er kagen gennembagt.
  6. Kagen sættes til afkøling. Hvis den er hævet meget op, så kan du evt. skære toppen af den. Så bliver den også jævn.

OBS: Hvis du bager mere end én kage, så er det vigtigt kun at bage én af gangen. Så får du det bedste resultat.

Bærskum

  1. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe.
  2. Bærkompotten sættes på køl.
  3. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum.
  4. Pynt kagen med din bærskum, friske bær, slik eller hvad du ellers har lyst til.
  5. Sæt den på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Det her er opskriften på en rigtig Instagram kage, nemlig chokoladekage med bærskum. Pyntet med alverdens bær, chokolade, slik eller hvad man ellers lige kan finde på. Den er super populær på vores hjemmeside og det kan vi sagtens forstå, for det er en super svampet og nem chokoladekage.

Det er en lækker chokoladekage, hvor sødmen fra chokoladen spiller rigtig godt sammen med den syrlige bærskum. Og det mest fantastiske ved bærskummen er, at den er uden husblas. Så hvis man ikke er en haj til det, så er den her kage perfekt til dig. Kager med bær og frugt plejer som regel også at falde i god jord ved de fleste. Det er i hvert fald en af de kageopskrifter, som vi flittigt bruger til fødselsdag eller tapas.

LÆS OGSÅ: Nem valnøddetærte

Kan den laves i bradepande?

Kagen kan sagtens laves i en stor bradepande. Hvis du laver den i en stor bradepande, som normalt følger med til ovnen, så gang opskriften med 2,5. Det er en super idé, hvis man skal lave kage til mange. Og det er også en super fin sommerkage, som kan serveres til dessert eller kaffebord til konfirmation, studenterfest eller sommerfest. Pynt med sommerens friske bær og så har du en sikker vinder.

Vi har i denne opskrift valgt at bage den i en springform på 20 cm. Kagen får nemlig sådan et fint indtryk, når den er rund og det har bare en vis elegance over sig. Men når man skal bage til mange, så er det nemmest i en bradepande. Og det ser stadig super flot og indbydende ud.

Bærskum

Når vi i opskriften skriver bærskum, så giver det egentlig frit spil med hvilke bær man bruger. Det er også forskelligt hvad vi selv bruger. Nogle gange bruger vi hindbær. Andre gange en kombination af jordbær og hindbær. Og nogle gange køber vi blot sådan en skovbærsblanding. Vi bruger som regel frosne bær, da det er billigt og nemt. Husk altid at få kogt din bærkompot godt op, så du ikke har for meget væske i den. Det gør nemlig, at når den blandes med flødeskum, så forbliver den fast.

Det er også vigtigt når du pisker flødeskum, at den gerne skal være rimelig fast. Så kan man nemlig altid justere hvor tynd/tyk bærskummen skal være, når man blander bærkompot i. En god idé er at blande bærkompot i lidt efter lidt. Så har man hele tiden kontrol over hvordan konsistensen er. Den må nemlig ikke blive for tynd, så den render ud over chokoladekagen.

Bærskum til chokoladekage

chokoladekage m bærskum4 (1 of 1)

chokoladekage med bærskum

Chokoladekage uden chokolade?

Den her chokoladekage er lavet med kakaopulver. Men hvis man gerne vil have en mere intens chokoadesmag, så kan man komme hakket chokolade i. Vi har blot valgt at bruge kakaopulver, da det er let og hurtigt. Hvis du derimod gerne vil have opskriften på en intens chokoladekage, så kan vi anbefale den her brownie med masser af chokolade.

En idé er også at pynte med hakket chokolade på toppen. Her kan man bruge enten lys, mørk eller hvid chokolade. Hvid chokolade er rigtig pænt sammen med den lyserøde bærskum og de friske bær. Prøv at bruge en blanding af mindst to forskellige slags frugt og bær på toppen. Det giver nemlig så fint et udtryk. Vi har også pyntet med ferrero rocher, men du kan bruge lige nøjagtig det slik du har lyst til.

LÆS OGSÅ: Gateau Marcel – Fransk chokoladekage

Chokoladekage med bærskum

Hvor meget kan jeg forberede på forhånd?

Et af de spørgsmål vi rigtig ofte før er, hvor meget man kan forberede på forhånd med den her kage. Selve chokoladekagen og bærkompotten kan laves dagen før. Chokoladekagen kan også laves i god tid og fryses ned. Så skal den blot tages op 6 timer inden den skal bruges.

Bærkompotten kan også koges et par dage før og så blot opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Men vi anbefaler at vente med at blande flødeskum og bærkompot, indtil på selve dagen. Det bliver den absolut bedst af. Men det tager max 5-6 minutter lige at piske fløden og blande bærkompotten i. Skal den serveres på dagen, så kan den færdige kage også sagtens stå i køleskabet et par timer, inden den skal serveres.

Vi håber, at denne chokoladekage med bærskum falder i god jord. Det er i hvert fald en rigtig populær opskrift blandt jer. Det er en lækker sommerkage eller sommerdessert, som vil klæde enhver lun sommeraften.

Lav kagen som bogstavskage eller talkage

Hvis du ønsker at gøre kagen lidt kreativ til en fødselsdag, barnedåb eller en anden festlig begivenhed – så kan du lave den som et tal eller bogstav.

Bag en dobbeltportion af kagedejen i en form på ca. 37×27 cm. Lav derefter skummet og gang denne portion med 1,5. Når kagen er færdig skærer du dit tal eller bogstav. En god ide er måske at klippe det ud i bagepapir, og så ligge på kagen og skære efter det. Pynt så med skummet og slik og/eller bær.

Kommentarer

  1. Hej med jer. Jeg har forsøgt at lave kagen i bradepande for at få lavet en talkage med chokoladekage. Jeg vil rigtigt gerne lave kagen dagen før, men synes den blev hurtigt tør. Har i nogen gode tips til hvordan jeg undgår at den bliver tør? Mvh Kamilla

    1. Hej Kamilla

      Vær meget opmærksom på, at den ikke bliver bagt for meget. Det er nemlig det første der kan gå galt og give en tør kage. Alle ovne er ikke ens, så derfor er det ikke sikkert, at den skal bages lige så lang tid, som vi gør. Tjek den undervejs ved at stikke et grillspyd, en strikkepind eller noget i, for at tjekke om den er færdigbagt.

      Vi plejer bare at opbevare i en plastikpose på køkkenbordet. Vi har prøvet at bage den før uden problemer. Den er stadig super svampet og lækker 🙂

      Knus

    1. Hej Julie
      Vi regner altid med at kagen rækker til 8-10 voksne. Det ville måske være en ide at gange opskriften med 1,5 og lave den i en større springform 🙂

  2. Jeg bagte kagen da vi fik gæster.
    Jeg synes ideen med skum og pynt på toppen, var rigtig god. Dog var jeg ret skuffet over chokoladekagen. Jeg syntes den manglede smag og lidt sødme. Jeg går efter en anden chokoladekage næste gang, men vil helt sikkert benytte mig af fyldet og pynten igen.

    1. Hej Sanna

      Det er selvfølgelig smag og behag! Evt. kan du putte hakket chokolade i. Men ja, ellers kan du selvfølgelig bruge en anden opskrift. God sommer!

      Knus

  3. Jeg fulgte opskriften, men min bærskum skilte fuldstændig. Ved ikke hvad der er gået galt. Min bærkompot var kølet nok ned og min flødeskum var også rimelig fast inden jeg miksede de to. Har du et bud på hvad der kunne være gået galt? 🙁

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven