Nye danske kartofler

Nye danske kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem guide til kogning og kogetid af nye danske kartofler. Server de nye danske kartofler med et drys frisk persille til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 1 kg. kartofler
  • 30 g. smør
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 spsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne rene med en køkkensvamp.
  2. Kom dem i en gryde og tilsæt vand indtil kartoflerne er helt dækket med vand. Tilsæt salt.
  3. Kog kartoflerne i 10-20, indtil de er møre alt efter størrelsen på kartoflerne.
  4. Hæld vandet fra og vend dem i friskhakket persille og smør. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Tilberedning af nye danske kartofler

Her får du vores guide til tilberedning af nye danske kartofler. Du får en lille guide til både kogetid og kogning af de lækre smagfulde kartofler, som du kan få hele sommeren. Vi elsker kartofler, når det er danske. De smager simpelthen så lækkert og så er de samtidig rigtig nemme at tilberede. Du kan købe dem ‘skrubbet’ og klargjort i supermarkedet, men du kan også nemt selv rengøre dem. Der er ofte lidt penge at spare, hvis du gør det selv.

Server kartoflerne som tilbehør til aftensmaden. Det kunne være til noget lækkert kød og en god salat. Generelt spiser vi faktisk ikke så mange kartofler, men når det er disse, så vil vi hellere end gerne have kartofler til aftensmad.

LÆS OGSÅ: Spidskålssalat med mormordressing

Nye danske kartofler

Kogetid på nye danske kartofler

Kogetiden på de nye kartofler afhænger meget af hvor store de er. Sørg for, at kartoflerne er nogenlunde samme størrelse. Så hvis nogle af dem er ret store, så kan du lige dele dem med en kniv. På den måde får du ikke nogle kartofler, som er overkogte og omvendt heller ikke nogle, som er rå.

Men overordnet, så skal kartoflerne koge mellem 10-20 minutter. Kartoflerne klargøres og kommes i en gryde, som fyldes med vand, så det dækker kartoflerne. Herefter kommes der godt med salt i og gryden bringes i kog. Stik i dem med en gaffel eller kødnål, så kan du nemlig tjekke om de er færdige. Der skal ikke være noget modstand, når du stikker kødnålen i.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar