Spidskålssalat med mormordressing

Spidskålssalat med mormordressing
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker spidskålssalat med mormordressing og æbler. Den bedste salat med spidskål og æbler, som du kan servere året rundt.

Ingrediensliste

  • Salat

  • 280 g. spidskål
  • 2 stk. æble
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 60 g. saltmandler
  • Mormordressing

  • 1 dl. piskefløde
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Snit spidskål fint.
  2. Skær æbler i tern.
  3. Hak persille fint.
  4. Vend spidskål, æbler og persille sammen.
  5. Rør dressingen sammen.
  6. Put alle ingredienserne op i en skål eller op i et glas med låg.
  7. Pisk eller ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Vend mormordressingen i salaten.
  10. Anret salaten i et fad eller på en stor tallerken.
  11. Top salaten med saltmandler og evt. lidt mere persille.
  12. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på spidskålssalat med mormordressing

Her får du vores bedste opskrift på den absolut bedste spidskålssalat med mormordressing og æbler. Selve salaten er vendt i en hjemmelavet mormordressing, som virkelig lige er prikken over i’et i denne lækre spidskålssalat. Salater med spidskål er så undervurdere, hvis du spørger os. Spidskål har nemlig en ret neutral smag og snittes det tyndt, så er det lækkert at bruge som base i salater, da det er rigtig sprødt i forhold til andre salattyper.

Udover spidskål, så har vi også æbler. Sødmen fra æblerne går rigtig godt sammen med det sprøde fra spidskålen og den letsyrlige dressing. Server denne lækre salat sammen med noget lækkert kød og evt. nogle bagte kartofler. Det er i hvert fald en menu, som vi selv ville sætte pris på at få serveret.

LÆS OGSÅ: Vandmelonsalat med feta 

Spidskålssalat med mormordressing

Salat med mormordressing

Man kan lave så mange lækre salater med mormordressingen. Denne spidskålsalat er dog én af vores favoritter. Selvom den er super simpel at lave, så smager den bare vanvittig godt og så kan den serveres til stort set alt slags kød. Det er også sådan en salat, som du kan servere året rundt. Så hvis du er kørt lidt træt i de samme salater igen og igen, så synes vi helt klart, at du skal prøve kræfter med lige præcis denne salat.

Kan jeg bruge andet end spidskål?
Ja, du kan sagtens bytte spidskål ud med eksempelvis rødt spidskål. Du kan også godt bruge spinat, iceberg, hjertesalat osv., men vær opmærksom på, at de salattyper ikke er lige så sprøde som spidskål.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Belinda,

      Nej, så vil blive salaten blive meget våd og blød. Du kan snitte spidskålen på forhånd og komme ingredienserne til dressingen i et stort glas med låg. Så det hele er klar til bare lige at blive samlet lige inden servering. Ellers ville jeg vælge en anden salat 🙂

      Kh

Skriv en kommentar