Der er ikke noget så lækkert som nemme, luftige og bløde gulerodsboller. Her har vi samlet alle vores bedste og mest lækre opskrifter på gulerodsboller og brud. Vi har opskriften om de skal være langtidshævede eller hurtige at lave. Uanset hvad, så får du de mest saftige, hjemmebagte gulerodsboller, som er perfekte som morgenboller, til morgenbordet, til brunch eller blot som eftermiddagsboller.

Boller med gulerod

Gulerodsboller er jo egentlig blot boller, hvor der er tilsat gulerødder. Når man tilføjer gulerødder til bagværk, så bidrager det med sødme og saftighed til brødet. Mange oplever derfor også, at gulerodsboller holder sig bløde længere tid end almindelige boller.

Skal jeg skrælle gulerødderne inden?

Du bestemmer selv om du vil skrælle gulerødderne inden de bruges i bagværk. Hvis der ikke er så meget jord på, så børster vi dem blot med en hård børste, så det værste kommer væk. Der er ingen grund til at fjerne skrællen så. Ved at undgå at skrælle dem, så undgår man også en del madspild, da meget af skrællen sagtens kan spises.

Er vægten med eller uden skræl?

Den mængde af gulerødder vi har angivet i opskrifterne, er den mængde, du skal bruge, når du har revet gulerødderne. Så du vejer gulerødderne af efter de er revet.

Kan jeg fryse gulerodsboller?

Ja, du kan sagtens fryse gulerodsboller. Lad dem køle af og pak dem herefter i fryseposer med 4-6 stk. i hver (så er det nemt at tage en lille portion op af gangen). Når du lægger dem i fryseren, så sørg for, at de ikke kommer til at ligge alt for mast. Du kan også fryse dem løst på en bageplade og så først pakke dem i poser efter de er frosne. Så holder de nemlig formen.

Hvordan tør jeg de frosne gulerodsboller op?

Når du skal tø bollerne op, så plejer vi at tage en pose op og lade den ligge ved stuetemperatur i 1-2 timer. Så plejer de nemlig at være tøet ret meget op. Herefter luner vi dem kort ved 180 grader varmluft i et par minutter eller giver dem en tur på brødristeren.