Gulerodsboller

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på luftige og bløde gulerodsboller med solsikkekerner. Det er de bedste hjemmebagte boller med gulerødder og kerner.

Ingrediensliste

  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 800 g. hvedemel
  • 180 g. gulerod
  • 100 g. solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødder. Den vægt der er angivet er den vægt du skal have, når de er revet. Sæt dem til side.
  2. Lun kærnemælken. Den skal på ingen måde være brandvarm. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
  3. Tilsæt olie, salt, sukker og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt gulerødder og solsikkekerner.
  5. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret, men den skal ikke være så klistret, at du ikke kan arbejde med den.
  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time overdækket med et viskestykke.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 100 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer). Et tip er at lægge en bolle i mellem din håndflade og bordpladen. Gør så din hånd hul og tril bollen rundt inde i den hule hånd. Tag lidt mel på hånden, så er det nemmere, hvis den klistrer lidt.
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med et par centimenters mellemrum.
  11. Lad dem efterhæve 40 minutter.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler.
  14. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller

Her får du vores bedste opskrift på nemme, lækre og bløde gulerodsboller. Vi vil faktisk vove og påstå, at det er verdens bedste gulerodsboller. De er super saftige og svampede og så holder de sig gode længe. De er perfekte som morgenboller, som madpakkeboller eller blot som bløde bamseboller.

LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller

Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller

Nemme gulerodsboller med solsikkekerner

De her boller er så nemme at lave. Når man tilføjer gulerod til boller, så tilføjer det også noget sødme til bollerne. Derudover er der også solsikkekerner i. Dem kan du sagtens bytte ud med andre kerner som græskarkerner, hørfrø eller en anden slags frø og kerner, hvis det er.

Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller

De bedste boller med gulerødder og solsikkekerner

Det er uden tvivl de bedste boller med gulerødder vi har bagt. De er super bløde, saftige og nemme at lave. Der er bare ikke noget bedre end en hjemmebagt bolle med smør. Du kan også sagtens bytte gulerod ud med squash, hvis du er heldig at have fået fat i danske squash.

De bedste boller med gulerødder og solsikkekerner

Koldhævede gulerodsboller

Hvis du vil lave koldhævet gulerodsboller, så kan det også sagtens lade sig gøre. Du laver bare dejen på samme måde som i fremgangsmåden, men i stedet for 50 g. gær, så bruger du 15 g. Dejen skal så koldhæve i køleskabet natten over. Om morgenen tager du dejen ud, former dem til boller og lader dem efterhæve 1 time et lunt sted. Når man koldhæver, så får man fremhævet smagen endnu mere.

Koldhævede gulerodsboller 

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i andre af vores nemme opskrifter på boller og bage dit eget lækre brød, så kan du se en masse opskrifter lige her.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Jep, men hvis du har noget yoghurt, skyr eller noget, så tilsæt gerne et par spsk. af det 🙂

      Kh

  1. Koldhævede gulerodsboller. Man kan også dejne dem om
    formiddagen og lad dem hæve ca:8 timer i køleskab.
    Så kan man bage dem til aften,det er også godt.
    Jeg har prøvet.

  2. Hej! Hvis jeg koldhæver bollerne, vil det så være muligt at forme dejen om aftenen og sætte dem i en bradepande i køleskabet natten over? Så de bare skal tages ud, efterhæve og så bages ☺️

  3. Hejsa.
    Vil de egne sig til at komme på frys og være lige så gode når de tages op igen?
    Skal have bagt en ordentlig portion til fødselsdag nemlig og vil gerne være på forkant ?

  4. Hejsa,
    Der står der skal bruges 1 dl vand, men jeg synes ikke lige at jeg kan se hvor det indgår i fremgangs metoden. Hvornår skal det tilsættes? Det kan også godt være jeg er blind 🙂

  5. Hej.
    I skriver her i kommentarerne at der skal bruges 15g gær til koldhævet, men under punktet koldhævet i opskriften skriver i 20g – så hvad skal der bruges?
    Vh Julie

  6. Jeg har bagt bollerne to gange nu, og har brugt meget mere mel, end opskriften foreskriver. Det undrer mig… ? Dejen er meget våd!
    Hvorfor mon?

  7. Bliver de ligeså lækre luftige koldhævede som hvis de ikke har stået natten over og er frisk rørt?

  8. Hej
    Bager bollerne for anden gang. Første gang med mælk og de var rigtige lækkere selv efter tur i fryseren. Her anden gang laver jeg dem på kærnemælk og har kommet Chia frø i sammen med solsikkekerner og gulerødder. Glæder mig til at smage disse. Rigtig god opskrift.

  9. Det ER de bedste gulerodsboller. Har fulgt opskriften +lidt mere mel. Alle i huset, store som små, elskede dem. Var væk på én dag. Må igang igen.. ??

    1. Hej Helle,

      Skønt at høre og super du tilsatte lidt mere mel. Der kan være forskel på hvor meget væde gulerødderne giver 🙂

      Kh

  10. Hejsa
    Er ved at være garvet i at bage dine lækre gulerodsboller. I dag stod jeg dog lige og manglede gulerødder, så jeg brugte i stedet revet æble + blandede kerner (solsikkefrø, græskarkerner og sesamfrø samt sesamfrø på toppen). Mums siger jeg bare – og kan varmt anbefales ?

    1. Hejsa,

      Ja, klem dem gerne lige lidt, da det ellers måske ikke kommer til at passe med mængden af mel 🙂

      Kh

      1. Lige et sidste spørgsmål.. I punkt 2, hvor man skal tilsætte vand – er det koldt eller lunkent vand? 🙂

  11. Hvis man vil tilsætte lidt hørfrø sammen med solsikkekernerne, skal der så tilsættes mindre mel? Tænker hørfrø suger meget væske

    1. Hej,

      Ja det er meget muligt, da som du siger, hørfrø suger væske. Jeg ville blot prøve mig frem 🙂

      Kh

  12. VIRKELIG lækre (og nemme) boller 🙂
    Jeg bagte dem med græskarkerner i stedet, da jeg ikke er vild med solsikke. Dejen stod i køleskab natten over (i alt 7 timer).
    Jeg bagte 15 boller i stedet for 12 stk. (passede bedre med 15 stk., da de skulle deles ud på arbejdet). De vejede ca. 80 g per stk. De hævede ikke sammen på samme måde som dem på billedet. Måske jeres bradepande er lidt mindre end min.
    Tak for tippet med at rulle med den ene hånd. Det gjorde det nemt at arbejde med dejen, selvom den var lidt klistret og sparede dermed unødig brug af mel.
    Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse boller! Mums, siger jeg bare.

    Kh.

    1. Hej Stine,
      Tusind tak for din søde kommentar. Hvor er vi bare glade for at høre, at bollerne faldt i god jord. Sikke heldige kollegaer 🙂
      God weekend til dig!
      Kh

  13. Bedste opskrift på de lækreste luftige juicy gullerodsboller – ever… 👏👍 opskrift er gemt ig vil blive bagt igen og igen og igen…. 😁

  14. Endnu engang en fantastisk nem opskrift fra Mummum, som giver et fantastisk resultat!
    Tusind tak for i deler Jeres dejlige opskrifter med os!
    Vh Den store fan

  15. Kan jeg bruge manitobamel , samme mængde ? Bliver de lige så luftige ?
    Eller halvt af hver af manitobamel og tipo 00 mel 🤔
    Kan man bruge de færdigkøbte revet gulerødder fra pose eller er de for tørre , kontra frisk revet gulerødder ?
    Mange tak 🌺

    1. Hej Pia,
      Vi har ikke prøvet kun med manitobamel eller en blanding af det og tipo00. Vi vil anbefale halvt hvedemel og halvt manitoba 🙂
      Du kan godt bruge færdigkøbte revet gulerødder, men som du siger, vil det blive en smule mere tørt end hvis du selv river.
      Kh

  16. Hej
    Kan man bruge squash i stedet for gulerødder? Evt. hvis man sørge for at klemme væsken ud… De ser virkelig lækre ud.

  17. Ved i hvor lang tid man maks kan koldhæve bollerne? 😄 Normalt vil jeg selvfølgelig lave dem aftenen inden, men kan man evt. lave dem før på dagen?
    Glæder mig til at bage dem 👏🏻

    1. Hej,

      Vand tilsættes til kærnemælken for at sænke temperaturen på den og så opløses gær i hele blandingen 🙂

      Kh

  18. Hvis man har frosset dem ned og skal servere dem til en fødselsdag, kan de så godt tåle at komme i ovnen igen uden at blive tørre? Og hvis de kan, hvor meget og hvad skal ovnen stå på?

    Ps. Mega lækre boller!!

  19. Hvis man vil fryse dem ned, skal de så have kortere tid i ovnen hvis man ønsker at lune dem når man lader dem tø op?
    De er vildt lækre og min kæreste elsker dem til trods for at han normalt ikke er fan af gulerodsboller, så glider disse hurtigt ned hos ham med et smil og et be om en portion mere 😅

    1. Hej Nicoline,

      Hvor dejligt at høre! Ja giv dem evt. lidt kortere tid, så de godt kan tåle at blive varmet op. Ellers lader vi dem normalt tø op og så luner vi dem bare kort, så de ikke skal have ret lang tid i ovnen. Så synes vi, at de bliver mega gode <3

      Kh

  20. “De bedste boller nogensinde!” Udbrød min kæreste i går morges da jeg overraskede ham med friskbagte boller. Og i dag var de bare mindst lige så gode efter at være blevet lunet igen. Nu må jeg hellere fylde fryseren med dem så der er en masse til min forestående barsel 🤞🏻
    Hvis nu jeg ønsker at tilsætte lidt groft, måske noget havregryn, hvordan anbefales det så i forhold til mængdefordelingen af gryn og mel? ☺️

    1. Hej Sandra,

      Ej hvor dejligt at høre! Det bedste kompliment man kan få jo <3
      Så ville vi blot erstatte lidt af melet med havregryn. Vær dog opmærksom på, at havregryn suger lidt mere væske, så kan godt være, at du ikke skal tilsætte lige så meget mel så. Mærk dig frem ift. hvordan dejen bliver <3

      Kh

  21. De lyder så lækre 😊

    Jeg vil lave dem til fødselsdagsgæster imorgen.
    Jeg tænker og koldhæve dem, men vil gerne lave dobbelt portion, er det så stadig kun 15 g gær jeg skal bruge?

  22. Hej
    Da mine børn ikke er til gulerødder i bagværk – og jeg har lavet disse helt fantastiske boller før – er jeg nysgerrig på- om måneforholdene er de samme uden gulerod og kerner ?

    Så det “bare” bliver en helt plain fødselsdagsbolle ? Kan I evt komme med et svar på dette 🤗

  23. Lækre boller – har lavet dem MANGE gange. Kan man, i stedet for boller, evt. lave et stort (eller to) brød af dejen? Hvis ja, hvor lang tid skal brødet så bages?

    1. Hej,

      Ja det kan du sagtens. Det skal nok bages 20-30 min. alt efter størrelsen. Hold øje med det og bank på det undervejs. Det skal lyde hult, når du banker på det 🙂

      Kh

Skriv en kommentar