Nemme grove gulerodsbrud
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 10 minutterBeskrivelse
En nem opskrift på grove gulerodsbrud med fuldkornsmel. Gulerodsboller er en af vores favoritter, da de er svampede og har en vis sødme over sig, hvilket gør, at man ikke altid behøver at skulle have smør eller pålæg på. De bruges derfor ofte i madpakken herhjemme.
Ingrediensliste
- 50 g. gær
- 5 dl. vand
- 4 spsk. olivenolie
- 4 spsk. naturel yoghurt
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. akaciehonning
- 400 g. hvedemel
- 200 g. hvid hvedemel
- 360 g. rugmel
- 2 æg
- 220 g. gulerod
- 150 g. solsikkekerner
Fremgangsmåde
1. Gæren opløses i vandet.
2. Herefter tilsættes olie, surmælksprodukt, salt, honning og til sidst de forskellige typer mel.
3. Dejen æltes smidig, og sættes herefter til hævning indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
4. Gulerødder rives, og solsikkekerner måles op.
5. Ovnen tændes på 220 grader, og en bradepande med bagepapir gøres klar.
6. Når dejen er færdig med at hæve tilsættes revet gulerødder, solsikkekerner og æg i skålen. Dejen æltes med fingrene, og det er meningen den skiller lidt. Dejen skal ikke æltes ”perfekt”.
7. Når alt er masseret i, så laves der 20 klumper dej på bradepanderne.
8. Bollerne efterhæver i 30 minutter, og bages ved 220 grader varmluft i ca. 13 minutter.
Opskrift på grove gulerodsbrud
Opskrift på de lækreste grove og sunde gulerodsbrud. Gulerodsbrud eller gulerodsboller, hvad kalder du dem? Uanset hvad, så er de bare altid svampede og lækre. Vi har længe gerne ville lave en opskrift på en sundere udgave af gulerodsbrud, hvor der gerne måtte være fuldkornsmel i.
Vi kan nemlig godt lide at have en boller der mætter. Især når vi bruger dem i madpakken, når vi har lange dage i skole. Det er bare så fantastisk, når man så udvikler en god opskrift. Som oven i købet er både sund og som stadig er rigtig gode.
Så hvis du mangler en god morgenbolle eller madpakkebolle. Så kan vi kun anbefale dig at lave sådan en portion her. De holder sig også friske et par dage, hvilket gør dem endnu bedre.
LÆS OGSÅ: Gulerodsbrud
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Kan man bruge andet at søde brudene med end honning?
Hej Josephine,
Du kan også bruge sukker 🙂
Kh