Lækre hverdagsopskrifter

Orange choko flakes

chok flakes
Opskrift til stk. Opskrift til 22 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækreste chokoflager eller orange choko flakes, som er sprøde og med en masse chokolade. En lækker snack til kaffen.

Ingrediensliste

 • Småkager

 • 110 g. smør
 • 115 g. havregryn
 • 130 g. flormelis
 • 1 stk. økologisk appelsin
 • 1 stk. æg
 • 1 tsk. bagepulver
 • 150 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 2. Smelt smør.
 3. Bland smør med havregryn, flormelis, et par spsk. appelsinsaft og revet appelsinskral, æg og bagepulver. Lad det stå og trække 10 minutter. Hvis du ikke har en appelsin, så kan du bruge appelsinjuice.
 4. Læg en bageplade klar med bagepapir. Læg derefter små te-skeer dej på pladen med god afstand. Vi lavede 9 småkager af gangen.
 5. Bag dem i 5-7 minutter eller indtil de er gyldne i farven. Pas på, de bliver hurtigt mørke, så hellere tage dem ud lidt før de bliver for mærke.
 6. Lad dem afkøle på en rist og gentag med et nyt stykke bagepapir. Vi lavede cirka 5 bageplader med 9 på hver, så cirka 44-45 kager, og dermed 22 småkager.
 7. Smelt herefter chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Kom 1/2 tsk. chokolade på halvdelen af kagerne og læg derefter en anden halvdel over.
 8. Rul til sidst kanterne i den smeltede chokolade og lad dem størkne.
 9. Pak dem godt ned i en lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Opskrift på orange choko flakes

Her får du opskriften på nemme orange choko flakes, som vi kender dem fra Karen Volf. Vi elsker de sprøde kiks med chokolade i midten og derfor blev vi nødt til at prøve at lave dem selv. De er super billige at lave, da de kræver få ingredienser. Derudover er det ingredienser man har derhjemme.

Disse orange chok flakes eller chokoflager, som nogle vil kalde dem, er de perfekte småkager at servere til kaffen. De er nemme at lave, så du kan lave en portion og pakke dem ned i en lufttæt beholder og så er de klar som en lille snack, hvis der skulle komme nogle forbi til eftermiddags- eller aftenskaffen.

Hvordan opbevares de?

De opbevares i en lufttæt beholder. Vi opholder dem på køl, da vi godt kan lide dem, hvor chokoladen er hård. De kan holde sig 14 dage i en lufttæt beholder.

LÆS OGSÅ: De bedste Chocolate Chip Cookies

orange choko flakes orange choko flakes chok flakes orange chokoflager

Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag