Påske romkugler

Påske romkugler
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Brug dine kagerester og lav disse lækre påske romkugler, som er lavet som små påskekyllinger. Udnyt dine kagerester og undgå madspild.

Ingrediensliste

  • Romkugler

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 900 g. kagerester
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 7 spsk. hindbærmarmelade
  • 4 spsk. romessens
  • 30 g. bagekakao
  • 70 g. kokosmel
  • 0,5 tsk. gul frugtfarve
  • Andet

  • 30 g. mørk chokolade
  • 30 g. marcipan
  • 1 tsk. gul frugtfarve

Fremgangsmåde

Romkugler

  1. Hak mørk chokolade groft.
  2. Put chokolade og fløde i en lille gryde. Varm det op ved lav varme. Lad det smelte sammen til en ensartet masse. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle af.
  3. Placer alle dine kagerester i en stor skål. Smuldr alle resterne.
  4. Tilsæt hindbærmarmelade, vaniljesukker, romessens, kakaopulver og chokoladeblandingen, som du har lavet. Ælt det hele godt sammen, til du får en ensartet masse. Du kan også bruge k-spaden på en røremaskine eller en foodprocessor til at blande det hele. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mere fløde.
  5. Smag massen til med romessens. Der kan være forskel på hvor meget man gerne vil have den til at smage af rom.
  6. Bland kokosmel og gul frugtfarve til det har en ens farve.
  7. Rul massen til kugler og tril herefter i kokosmelet.
  8. Sæt dem på en tallerken og sæt på køl.

Pynt

  1. Massér gul frugtfarve ind i marcipanen med hænderne, indtil det har en pæn gul farve.
  2. Form nu små næb ud af marcipanmassen i den ønskede størrelse.
  3. Smelt den mørke chokolade i mikroovn eller over et vandbad.
  4. Lav små chokoladeknapper af noget af den smeltede chokolade. (Sæt det evt. på køl i mens næbene laves)
  5. Dyp den brede ende af marcipannæbene i den smeltede chokolade. Sørg for at der er rigeligt chokolade på, så den kan sætte sig fast på romkuglen.
  6. Placer marcipan næbet på toppen af en romkugle og sæt den til side, indtil chokoladen er størknet igen og næbbet sidder fast.
  7. Placer 2 chokoladeknapper som øjne og tryk dem let ind i massen, så de sidder fast. (Brug evt. resten af den smeltede chokolade til at sætte dem fast med)
  8. Opbevar romkuglerne på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på påske romkugler

I påsken skal der males påskeæg, klippes gækkebreve og hygges med familien og venner. Vi har derfor en hyggelig opskrift på påske romkugler. De pynter fint på bordet og skaber glæde for både store og små. Vores påske romkugler kommer til at ligne små kyllinger, da kokosmelet farves gult og romkuglerne til slut pyntes med marcipannæb og chokoladeøjne. Det er nemt at farve kokosmelet, da det bare skal blandes med den ønskede farve og røres godt rundt. Du bestemmer selv hvor gule de skal være, alt efter hvor meget frugtfarve du tilsætter.

LÆS OGSÅ: Årets påskekage

Påske romkugler

Gule romkugler

Påske romkugler er den perfekte måde for dig at få brugt alle kageresterne i fryseren og dermed servere lækre påske kager for dine gæster, helt uden at gå over budget. Kagerester i fryseren kan bestå af mange forskellige slags kager, og når det handler om romkugler og træstammer, så er det bare med at få dem alle brugt. Der kan hverken være for mange varianter eller farver. Det er ligeledes en god måde at udnytte resterne fra din talkage på.

Det kræver hverken meget forberedelse eller planlægning at dekorere dine romkugler som kyllinger. Der skal ikke bruge så meget marcipan, så hvis du leder efter en god undskyldning for at bruge mere marcipan, så kan du med fordel lave nogle af dine romkugler til påske træstammer. Begge kager pynter flot på påskebordet og smager fantastisk til en god kop kaffe og så er det en fed måde at undgå madspild på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar