Påskedonuts

påskedonuts
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede påskedonuts. De fineste donuts med citronglasur, kokos og små påskeæg.

Ingrediensliste

  • Donuts

  • 80 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Til stegning

  • 1 liter raps- eller solsikkeolie
  • Pynt

  • 200 g. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 dråber gul frugtfarve
  • 200 g. kokosmel
  • 200 g. marcipan påskeæg

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt).
  2. Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål.
  3. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og salt.
  4. Tilsæt mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Lad dejen hæve i skålen og dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve 45 minutter.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til cirka 1 cm. tykkelse.
  7. Brug et glas eller lignende til at skære cirkler ud (cirka 10 cm i diameter). Skær derefter en lille cirkel ud i midten. Du kan også bruge to udstikkere. En stor og en lille.
  8. Læg donuts over på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  9. Varm olien i en gryde op ved middel varme. Olien er klar, når du eksempelvis sætter en tandstik ned i den varme olie og olien bobler omkring tandstikken.
  10. Fritér et par donuts af gangen i cirka 30-60 sek. på hver side (indtil de har en flot gylden farve). Pas på at olien ikke bliver for varm.
  11. Lad dem afdryppe på en tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle eksempelvis).
  12. Fortsæt sådan med de resterende. Lad dine donuts køle af.
  13. Rør kokosmel sammen med gul frugtfarve, så kokosmelet bliver farvet gult.
  14. Rør glasur sammen af flormelis, vand, citronsaft og lidt gul frugtfarve. Juster glasuren med mere flormelis eller mere vand. Den skal være forholdsvis tyk, så den ikke glider af dine donuts.
  15. Vend først dine donuts i glasur og herefter i kokosblandingen.
  16. Placer donuts på et fad eller en bageplade. Læg et par påskeæg ned i hullet i midten.
  17. Fortsæt sådan med de resterende donuts.
Bedøm denne ret

Opskrift på påskedonuts

Her får du opskriften på de lækreste, hjemmelavede påskedonuts. De nemmeste donuts med citronglasur, gult kokos og små marcipanpåskeæg. De er simpelthen så hyggeligt et påskeprojekt og så smager de bare forrygende. Vi har pyntet dem med gul kokos og påskeæg, så det ligner de fineste små påskereder. De vil uden tvivl falde i god jord hos både store og små her i påsken.

Server dine påskedonuts til påskefrokosten som en lækker påskedessert eller påskekage. Du kan også blot lave dem som et hyggeligt projekt her i påsken. Måske du er heldig at have ferie eller mangler et projekt til helligdagene.

LÆS OGSÅ: Farmors medaljer

påskedonuts

Donuts med citronglasur

Det er de lækreste donuts med citronglasur. Citronglasuren bliver lavet på flormelis, vand, citronsaft og lidt gul frugtfarve. Hvis du elsker citronkager, så er der ingen tvivl om, at disse lige er noget for dig. Du kan selvfølgelig selv justere mængden af citronsaft, så glasuren bliver lige præcis, som du bedst kan lide det.

Opskrift på påskedonuts

Kan jeg lave donuts dagen før?
Vi anbefaler ikke, at du laver dine donuts dagen før. Donuts er desværre én af de kager, som bare er bedst på dagen. De er til gengæld også super lækre på selve dagen.

Kan jeg pynte med andet?
Jep, du kan sagtens lave en chokoladeglasur, udelade kokos eller pynte med noget andet end påskeæg. Kun fantasien sætter grænser, når man skal pynte sine donuts. Det er også derfor, at det er et super hyggeligt projekt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar