Farmors medaljer

Farmors medaljer
Opskrift til stk. Opskrift til 25 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på farmors medaljer. Sprøde havregrynsmedaljer fyldt med fløde og mørk chokolade.

Ingrediensliste

  • Havregrynsbunde

  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • 200 g. havregryn
  • 200 g. hvedemel
  • 150 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. smør
  • Fyld

  • 5 dl. piskefløde
  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud 30 minutter før det skal bruges, så det kan blive blødt. Vi bruger altid rigtig smør og ikke smørbar.
  2. Skær smør i mindre tern.
  3. Put smør, æg, hjortetaksalt, hvedemel, havregryn, sukker og vaniljesukker op i en skål. Ælt det sammen med hænderne eller med k-spaden i din røremaskine til en du har en ensartet dej.
  4. Sæt dejen på køl 15-20 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  6. Del dejen i to.
  7. Klip to plastikposer ud, så du har to store stykker plastik (du kan også bruge bagepapir. Placer et stykke plastik på bordet. Læg dejen og placer igen et stykke plastik ovenpå. Rul nu dejen ud mellem dem. Se evt. billeder længere nede.
  8. Rul dejen ud tyndt (ca. 0,5-0,7 mm.).
  9. Stik dejen ud med en rund form på ca. 7 cm. i diameter.
  10. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med 1-2 cm. mellemrum.
  11. Bag én plade af gangen i ca. 8-10 minutter. De skal have fået lidt farve. Det kan også godt lugte lidt specielt fra ovnen, når de bages, men det er altså fordi der er hjortetaksalt i. Det kan ikke smages.
  12. Tag bundene ud og lad dem køle af. Bag de resterende bunde.
  13. Rør glasur sammen af flormelis og vand. Juster evt. til med mængden af vand eller flormelis i forhold til konsistensen.
  14. Fordel glasur på halvdelen af bundene. Top evt. med lidt hakket mørk chokolade.
  15. Pisk piskefløde til flødeskum.
  16. Hak chokolade groft.
  17. Vend chokolade i fløden.
  18. Fordel fløden i mellem to bunde (top med en bund med glasur på).
  19. Fortsæt sådan med de resterende medaljer.
  20. Anret til sidst på et fad og server med det samme.
  21. Hvis de først skal serveres senere, så vent med at samle dem til inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på farmors medaljer

Her får du opskriften på farmors medaljer og det er helt sikkert ikke en opskrift du har hørt om før. Det er nemlig opskriften på Mathildes farmors berømte medaljer, som består af en havregrynsbund, flødeskum og mørk chokolade. En virkelig lækker medalje, som er lidt anderledes end den traditionelle.

Selve bundene bliver lavet med havregryn og hvedemel, hvilket gør dem mere rustikke end de almindelige medaljer. Bundene smager helt fantastisk sammen med fløde og den hakkede mørke chokolade, som bliver vendt i fløden.

LÆS OGSÅ: Panna cotta med passionsfrugt

Farmors medaljer

farmors medaljer

Havregrynsmedaljer med fløde og chokolade

Man kan også kalde dem for havregrynsmedaljer, da de jo som sagt også indeholder havregryn. Vi kan helt klart anbefale denne udgave af den simple, men virkelig lækre kage, til eftermiddagskaffe, dessert eller på en tapasbuffet. De smager simpelthen så godt og så er de samtidig rigtig nemme at lave. Selve opskriften er super simpel og består af få ingredienser.

Medaljer med mørk chokolade

Vi elsker en god medalje. Det er en skøn kage til kaffen, som samtidig er nem at lave. Hvis du gerne vil forberede den på forhånd, så kan du sagtens bage bundene i god tid og så blot opbevare dem i en lufttæt beholder eller en småkagedåse.

Så skal du blot lave fyldet og samle selve medaljen inden servering. Og det kan altså klares på 15 minutter. Så det er også en hurtig og nem kage, hvis man har gjort bundene klar på forhånd.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar