Påskelagkage Påskelagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Her får du årets påskelagkage med lemoncurd, konditorcreme og påskeæg. En frisk hjemmelavet lagkage med citron. Ingrediensliste Lagkagebunde 180 g. æg (ca. 4 stk.) 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 80 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel 1 knivspids salt Konditorcreme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 60 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 3,5 dl. sødmælk 2,5 dl. piskefløde Andet 200 g. lemoncurd 70 g. makroner 2,5 dl. piskefløde 30 g. kokosmel Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Lagkagebunde Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt med en elpisker. Det skal piskes i 4-5 minutter (jo mere luft man får pisket ind her, jo luftigere bunde får du). Vej hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn (over- og undervarme). Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Beklæd en springform (Ø21 cm) med bagepapir. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Du kan evt. vende formen på hovedet, så får du en hel lige overflade på toppen. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde. Konditorcreme Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde. Pisk det godt sammen til du ingen klumper har. Hvis det er svært at piske ordentligt sammen, så tilsæt lidt mælk. Når massen er fri for klumper, så tilsættes den resterende mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Hæld cremen over i en skål eller bøtte. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen og at der dannes kondens). Når cremen er afkølet piskes piskefløde til flødeskum. Pisk også cremen op med en elpisker, så den ikke har klumper. Vend forsigtigt fløden i den kolde creme. Sæt på køl indtil brug. Samling Kom først bunden på et fad. Smør halvdelen af lemoncurden på bunden. Top med knuste makroner og fordel halvdelen af konditorcremen. Læg en bund mere på og gentag. Læg låget på til sidst. Pisk fløde til flødeskum. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt dutter af flødeskum på toppen. Varm en pande op uden fedtstof. Rist kokosmel til det er gyldent. Tag fra og lad køle af. Drys ristet kokos på toppen og top evt. med hakkede påskeæg. Sæt på køl indtil servering. Lås skærm Opskrift på påskelagkage Påskedagene er lige om hjørnet og er du allerede ved at planlægge, så får du her opskriften på en påskelagkage. Det er årets påskekage fra vores side af. Hvis du har fulgt med længe, så ved du, at vi hvert år laver årets påskekage. Førhen har det været denne påskekage. I år er det denne lagkage med lemoncurd, konditorcreme, makroner og lyse lagkagebunde. En frisk og mild lagkage, som bare passer helt perfekt til påsken. Vi har pyntet med flødeskum, lidt ristet kokos og påskeæg på toppen for at gøre den ekstra festlig. Man kunne også toppe med brændt marengs, glasur eller andet. Det er en smagssag. I årets påskelagkage skulle hovedelementet være lemoncurd. Her kan man købe en færdiglavet eller lave en hjemmelavet curd. Når man laver den selv, så kan man selv styre hvor syrlig den skal være. Vi kan godt lide den ret syrlig, da det så giver sådan et fint modspil til den søde konditorcreme og de luftige bunde. Men det kan man heldigvis styre, når man laver den selv. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på påskedesserter her Lagkage med lemoncurd Det er en frisk og lækker lagkage med lemoncurd. Som vi også nævnte, så kan man lave den selv eller man kan købe en færdiglavet. Er man ikke til lemoncurd, så kan der også bruges appelsinmarmelade eller en anden marmelade. Vi har også haft lavet den med passionsfrugtcurd, hvilket også er SÅ godt. Vi elsker en lagkage med et frisk element. Så bliver det hele ikke alt for sødt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.