Påskeroulade med citron Påskeroulade med citron Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på påskeroulade med citron og creme. En nem påskekage med creme af mascarpone, fløde og citron. Ingrediensliste Roulade 3 stk. æg 130 g. sukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker Creme 100 g. mascarpone 2,5 dl. piskefløde 3 spsk. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 0,5 stk. økologisk citron Topping 1,5 dl. piskefløde 0,5 stk. økologisk citron 25 g. chokoladepåskeæg Fremgangsmåde Roulade Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret. Citroncreme Alle ingredienserne, undtagen citron, hældes op i en skål. Riv lidt skal af citronen. Tilsæt lidt citronsaft, citronsaft og pisk herefter cremen, indtil den bliver tyk. Nu smages den til. Skal den have mere citron, så tilsætter du lidt mere. Servering Smør cremen på din bagte rouladebund. Rul rouladen stramt sammen. Pak den godt ind og læg den i køleskabet, indtil brug. Den kan ligge i køleskabet i 24 timer. Ved servering placeres rouladen på et fad. Pisk piskefløde til skum. Put det i en sprøjtepose og sprøjt ud på rouladen. Pynt med lidt citron og hakket chokoladepåskeæg. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på påskeroulade med citron En simpel og lækker påskeroulade med citron pyntet med flødeskum, små citroner og påskeæg. Det er sådan en fin påskekage, som samtidig er så nem at lave. Bunden er en lys rouladebund og så er den fyldt med en creme lavet på mascarpone, fløde og citron. Hvis man er vild med citronkage, så vil den her uden tvivl være lige noget for dig. Påsken er sådan en hyggelig tid. Vi mødes altid med familien til en lille påskefrokost og den her kage har altid været et hit. Den er det perfekte søde punktum efter en påskefrokost med sild, fiskefilet osv. En kage, som ikke er alt for tung, da selve rouladebunden er meget luftig og cremen gør den super frisk i smagen. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på påskekager her Roulade med citroncreme Det er en nem roulade med citroncreme. Sådan en citronroulade skriger bare af forår og sommer. Og så kan man jo pynte den, som man har lyst til. Vi har pyntet med sådan nogle små spiselige citroner, hvor man kan spise skrællen også. De er dukket op i mange supermarkeder og kaldes vidst for snackcitroner? Det var lidt skægt, så det blev vi nødt til at prøve. Og så pynter de jo så fint på rouladen. Derudover har vi kommet små påskeæg på. En blanding af hakkede og hele påskeæg. Det pynter så fint på påskerouladen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.