Pasta alla Gricia

Pasta alla Gricia
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Pasta alla Gricia, som er en romersk pastaret med bacon og ost. En hurtig hverdagsret, som kan laves på 20 min.

Ingrediensliste

  • 100 g. bacon i tern
  • 220 g. rigatoni pasta
  • 30 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Kog rigatoni pasta efter pakkens anvisning til den er al dente.
  2. Varm en pande op uden fedtstof.
  3. Kom bacontern på panden. Lad det brune godt af og blive sprødt og gyldent. Tag det herefter af varmen.
  4. Riv parmesanost fint.
  5. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra.
  6. Kom pasta over til bacon og tilsæt også lidt af pastavandet samt parmesan.
  7. Rør det hele godt sammen og lad retten samle sig. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis det er nødvendigt (pastavandet er det, som gør retten cremet og som bliver til selve saucen).
  8. Smag til med salt/peber (hold lidt igen med salten, da bacon i sig selv er ret saltet).
  9. Anret i skåle eller på tallerkener og kom lidt revet parmesan over.
  10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på Pasta alla Gricia

Pasta alla Gricia er en klassisk romersk pastaret med bacon og ost. Det er en lynhurtig ret, som smager helt fantastisk og som består af få ingredienser. Der er blevet efterspurgt flere nemme hverdagsretter, så det skal I selvfølgelig få! Den her pastaret med bacon og ost er en sikker vinder og kan nydes til både aftensmad eller frokost. Den kan bikses sammen på 20 minutter og egner sig derfor perfekt til de travle hverdagsaftener.

Den minder om den klassiske Spaghetti Carbonara, men den er lavet uden æggeblommer. Den er blot lavet med bacon eller pancetta, parmesanost og friskkværnet sort peber. Man gør selve pastaretten cremet med pastavand og så toppes den selvfølgelig med masser af ost på toppen også.

LÆS OGSÅ: Se alle vores nemme og lækre pastaretter her

Pasta alla Gricia

Pasta med bacon og ost

Da vi var mindre, så lavede vi ofte en lidt mere budgetvenlig udgave af den her ret med spaghetti, bacon og revet mozzarella. Det var sådan en ret, som vi ofte lavede, når vi kom hjem fra skole. Man kan derfor kalde det for en lidt mere budgetvenlig udgave af Pasta alla Gricia. Men vi anbefaler dig altså at prøve den rigtige udgave! Brug gode råvarer og brug gerne lidt ekstra penge på en god pasta. Her bruger vi rigatoni, som er god, fordi saucen kan gemme sig indeni pastaen.

Pasta alla Gricia

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar