Pasta med salciccia og grønkål

Pasta med salciccia og grønkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på pasta med salciccia og grønkål. En simpel og velsmagende pastaret med svinekød, som kræver få ingredienser.

Ingrediensliste

  • 500 g. pasta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g. salciccia pølser
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 100 g. grønkål
  • 50 g. parmesan
  • 1 stk. økologisk citron
  • 2 dl. pastavand
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over til pasta og kog som anvist på pakken.
  2. Snit løg og hvidløg fint.
  3. Skyl og skær stilkene fri fra grønkålsbladene. Hak herefter bladene fint.
  4. På et andet spækbræt fjernes skindet fra salciccia-pølser. Hak dem evt. groft.
  5. Varm olivenolie på en pande ved høj varme.
  6. Kom salcicciapølse på og steg sauter ved høj varme i et par minutter.
  7. Tilføj løg og hvidløg.
  8. Når låg er faldet sammen tilsættes grønkål.
  9. Hæld vand fra pasta, men gem pastavandet til saucen.
  10. Når grønkål er faldet sammen tilsættes pasta til panden. Vend ingredienserne godt sammen.
  11. Tilsæt parmesan og pastavand lidt efter lidt.
  12. Lad saucen tykne og juster evt. med mere pastavand for at gøre den mere cremet.
  13. Riv lidt citronskal fint på et rivejern (undgå den hvide hinde) og tilsæt.
  14. Smag til med salt, peber og frisk citronsaft.
  15. Anret med ekstra fintrevet parmesan på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på pasta med salciccia og grønkål

Her får du opskriften på en rigtig efterårspasta, nemlig pasta med salciccia og grønkål. Nu kan man finde den fineste friske grønkål i butikkerne og det skal udnyttes til den her lækre og smagfulde pastaret med svinekød, som kræver ganske få ingredienser. Salcicia, grønkål, parmesan og frisk citron. Det er en simpel, men virkelig smagfuld kombination, som udgør den perfekte hverdagspasta. Og sådan er det jo med pasta. Ofte kræver det ikke så mange ingredienser at lave et udsøgt hverdagsmåltid. Det er denne pastaret et godt eksempel på.

Her i vores lokalområde kan man købe sådan en grøntkasse fra en lokal grønsagsavler. Det er en kasse, hvor man ikke kender indholdet på forhånd. Det har vi benyttet os af et par gange. Det er så spændende hvilke ingredienser man får og det er fedt, at det på en måde skaber retningen for hvad ugens menu skal stå på. Denne gang var der masser af frisk grønkål i. Noget af den er blevet brugt i smoothies, til sprøde grønkålschips i airfryeren og så er resten blevet brugt til denne pasta med salciccia og grønkål. En dejlig måde at bruge grønkål på.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med salciccia pølse her

Pasta med salciccia og grønkål

Pastaret med salciccia

Vi har efterhånden en del pastaretter med den lækre salciccia pølse. Den er blevet en favorit og det er også bare en pølse, som passer godt til efteråret. Vi bruger den på pizza og pastaretter. Hvis du ikke har hørt om den før, så er det en krydret pølse, hvor man bruger selve indmaden af pølsen. Det egner sig vildt godt til simple pastaretter, da kødet indeholder masser af smag fra de lækre krydderier. Man kan få forskellige pølser, så prøv dig frem ift. at finde frem til en, som du godt kan lide. Men den her pastaret med salciccia og grønkål er uden tvivl en efterårsfavorit. Sådan en pastaret, som bare passer til det køligere vejr.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar