Pasta med salciccia og grøntsager

Pasta med salciccia og grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på pasta med salciccia og grøntsager i en hjemmelavet tomatasauce. Nem aftensmad med salcicciapølse og pasta.

Ingrediensliste

  • 200 g. salsiccia pølser
  • 0,5 bundt bladselleri
  • 3 stk. gulerod
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. tomatpure
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater på dåse
  • 2 stk. laurbærblade
  • 500 g. pasta
  • 0,5 tsk. sukker
  • 50 g. parmesan
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Snit grøntsager fint.
  2. Man kan få salciccia i forskellige varianter. Hvis der er skind på, så skæres pølsen op og ‘farsen’ presses ud. Steg salsiccia af på panden i 4-5 minutter. Rør godt rundt i det, så det bliver skilt ad. Tag fra på en tallerken og sæt til side.
  3. Kog pasta som anvist på pakken.
  4. Kom lidt fedtstof på panden. Kom alle grøntsagerne på og lad dem sautere i 4-5 minutter.
  5. Tilsæt tomatpure og laurbærblade og svits yderligere 2 minutter.
  6. Dernæst kommes hvidvin på.
  7. Når alkoholen er fordampet kommes der hakkede tomater på. Lad det koge op, skru herefter ned til middel varme og lad det simre i 10-20 minutter.
  8. Smag til med salt, peber og sukker og kom den stegte salcicciapølse i.
  9. Når pasta er færdigkogt, så hældes vandet fra. Gem noget pastavand og hæld resten fra.
  10. Vend pasta i saucen og kom evt. noget af pastavandet ved også.
  11. Anret i skåle og top med revet parmesan.
  12. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pasta med salciccia og grøntsager

En lækker opskrift på pasta med salciccia og grøntsager i tomatsauce er helt ideel som en lækker og smagfuld aftensmad. Den er fyldt med masser af grøntsager og smag – og så er den samtidig nem at lave! Vi er helt vilde med salcicciapølse og heldigvis kan man nærmest få den i alle supermarkeder nu. Selvfølelig forskellige varianter, men det er så fedt, at det er nemt at få fat i den krydrede italienske pølse. Så kan man nemlig lave en smagfuld og lækker pastaret som denne med salciccia og grøntsager.

Pastaretter til aftensmad får vi mindst en eller to gange om ugen. De er nemme og hurtige at lave. Kræver ofte få ingredienser og så er det noget, som både store og små elsker. Derfor er pastaretter bare helt geniale som en hverdagsret. Og denne pastaret med salcicciapølse er hurtigt strøget til tops, som en af vores favoritter.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med salciccia pølse her

Pasta med salciccia og grøntsager

Pasta med salcicciapølse

En omgang pasta med salcicciapølse slår aldrig fejl. Salcicciapølsen er jo den her italienske, krydrede pølse. Man bruger egentlig kun det inde i pølsen, som godt kunne ligne hakket svinekød. Men der er tilsat lækre krydderier og det er derfor noget smagfuldt kød, hvor man ikke behøves at tilsætte en masse andet. Udover pølsen, så har vi her brugt gulerod, løg, hvidløg og bladselleri. Også klassisk i det italienske køkken! Og i denne ret smager det også bare godt.

Pasta med salciccia og grøntsager

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hejsa – hvordan skal pølsen steges? I hele og skæres ud bagefter? Skæres først? Tages ud af skindet? 🙂

    1. Hej,

      ‘Farsen’ fra pølsen presses ud og steges, som man vil stege hakket kød. Der er vidst lidt forskel på hvordan salcicciapølsen er alt efter hvor man køber den. Hvis der er skind på, så skæres det op og ‘farsen’ presses ud 🙂

      Kh

Skriv en kommentar