Pavlova med citronskum Pavlova med citronskum Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 8 stk. Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sprød og saftig pavlova med en lækker citroncreme, pyntet med små påskeæg. I stedet for citroncreme, så kan de også pyntes med flødeskum og friske bær, så har en sommer-pavlova. Pavlova er den perfekte påskedessert eller sommerdessert. Ingrediensliste Pavlova 4 stk. æggehvide 1 knivspids salt 250 g. sukker Citronskum 2,5 dl. piskefløde 3 spsk. creme fraiche 1 stk. økologisk citron 2 tsk. vaniljesukker 50 g. flormelis Andet 50 g. hvid chokolade 3 stk. passionsfrugt 100 g. marcipan påskeæg Fremgangsmåde Tænd ovnen på 130 grader varmluft. Pisk æggehvider og salt med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt, imens der piskes. Når alt sukkeret er tilføjet, så pisker du det hele i 5-6 minutter til marengsen danner bløde toppe. Hæld din marengs op i en sprøjtepose med stjernetyl. En bageplade med bagepapir gøres klar. Sprøjt 8 fuglereder ud. Bag dem på anden nederste rille i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, når den ene time er gået. Lad dem køle af i ovnen 1 time efter, inden du tager dem ud. I en skål hældes piskefløde, creme fraiche, vaniljesukker, flormelis, lidt gul frugtfarve, lidt saft og fintrevet skræl fra citron op. Pisk det med en elpisker til du har en fast creme. Hvis den skal have lidt mere farve, så tilsætter du blot lidt mere frugtfarve. Smag evt. til med mere citronsaft/flormelis, alt efter hvor sød/syrlig du vil have den. Fordel cremen på marengsbundene. Top med lidt revet citronskal, passionsfrugt, hakket hvid chokolade og lidt påskeæg. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pavlova med citronskum En nem og lækker opskrift på sprød pavlova med en frisk citronskum, som er den perfekte dessert til påskefrokosten. Eller som en let sommerdessert. Man kan vælge at lave pavlovaen som en stor pavlovakage eller lave den som små reder, som vi har gjort her. Pavlova består jo egentlig af en marengsbund, som fyldes med en lækker creme, som enten kan være citronfløde, som vi har gjort, men det kan også være med flødeskum eller vaniljecreme. Man kan også vælge at toppe den med friske bær og frugter, da det også komplimenterer kagen rigtig godt. LÆS OGSÅ: Fuglereder af marengs Marengsreder med creme De her små marengsreder, fuglereder eller pavlovareder er bare en nem dessert. Det er desuden også en super dessert, hvis du har en masse æggehvider, som du skal have brugt. Desserten er rigtig luftig og er knap så tung som en chokoladekage eller brownie eksempelvis. Citroncremen gør den super frisk, hvilket vi elsker. Kan jeg lave den på forhånd? Du kan lave de små pavlovareder og citroncremen på forhånd, men vi anbefaler, at du venter med at samle dem til lige inden servering. Vi har valgt at pynte dem af med små påskeæg, men det ville også være super lækkert med friske bær. Kan jeg lave andet end citronskum? Du kan også blot toppe dem med flødeskum. Eller piske flødeskum og blande lidt creme fraiche i. Det giver en lidt mere syrlig creme, som passer godt til den søde bund. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.