Pizzasauce

Opskrift på pizzasauce

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker, smagfuld og hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, basilikum og tomatpure. Den bedste hjemmelavet tomatsauce til pizza.

Ingrediensliste

  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 stk. tomat
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 0,5 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 spsk. sukker
  • 70 g. tomatpure
  • 0,5 bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser skæres i mindre stykker. Hak basilikum.
  2. Varm en gryde op med lidt olie.
  3. Tilsæt alle ingredienserne. Vend det hele godt rundt og lad det sautere nogle minutter.
  4. Skru ned for varmen og sæt et låg på. Lad det simre. Jo længere tomatsaucen får lov til at simre, jo mere smag udvikler den. Vi plejer at lade den simre ved lav varme i ca. 30-40 minutter. Den skal minimum have lov til at simre til at tomaterne er møre.
  5. Saucen blendes. Enten i en blender eller med en stavblender. Smag den til med salt/sukker, evt. lidt mere basilikum, hvis den har brug for det. Det er en smagssag.
  6. Brug den oven på din pizza eller hæld den på et skoldet glas. Den kan holde sig ca. 1-2 uger på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på pizzasauce

Nem opskrift på en lækker, smagfuld og hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, basilikum og tomatpure. Det er den perfekte pizzasauce til hjemmelavet pizza. Brug gerne nogle lækre solmodne tomater og frisk basilikum. Det giver en smagfuld sauce, som kan bruges både til pizza men også til pasta.

Pizzasaucen kan holde sig ca. 1 uge på køl i en lufttæt beholder. Ellers kan den også fryses ned. Derfor kan du også sagtens lave en stor portion og så fryse ned i mindre portioner. Så har du altid hjemmelavet pizzasauce til dine pizzaer.

Opskrift på pizzasauce

Hjemmelavet pizzasauce

Det er super nemt at lave hjemmelavet pizzasauce eller tomatsauce til pizza. Jo længere den får lov til at simre, jo bedre bliver den. Vi har før haft den til at stå og simre ved lav varme i et par timer og det giver altså bare en helt fantastisk pizzasauce. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den skal stå og simre længe, da vandet ellers hurtigt vil fordampe.

Vi bruger frisk basilikum, men du kan også sagtens bruge tørret basilikum, hvis du ikke kan få fat i frisk. Derudover kan du også bruge tomater fra dåse, hvis du ikke har friske.

Tomatsauce til pasta

Du kan også bruge denne tomatsauce til pastaretter. Kog pasta og vend det i tomatsaucen. Det er en simpel og lækker pastaret, som kan toppes med parmesanost og lidt frisk basilikum. Når man har en god tomatsauce, så er det faktisk super nemt at lave en velsmagende pastaret med få ingredienser.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar