Popcorn i gryde

popcorn i gryde
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Lav nemt popcorn i gryde, hvis du ikke har en mikroovn. Det kræver blot popcornmajs, olie, salt og en gryde med låg til.

Ingrediensliste

  • 1 dl. popcornmajs
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom olie og popcornmajs i en stor gryde. Sæt låget på.
  2. Sæt gryden på blusset og tænd for medium/høj varme.
  3. Snart begynder majsene at poppe. Når de gør det, så skal du lige give gryden et ryst, så du får fordelt majs og olie godt.
  4. Lad dem stå på blusset, så længe de popper. Når du kan begynde at høre, at de ikke popper så ofte mere, så ryster du gryden og tager den af blusset. Så vil de sidste lige poppe af eftervarmen.
  5. Tag låget af og hæld popcornene over i en skål. Drys med fint salt og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på popcorn i gryde

Har du ikke en mikroovn, så er det oplagt at lave popcorn i gryde! Eller måske du bare bedre kan lide smagen af dem, når de laves i en gryde? Nu er vi så uheldige, at vi ikke har en mikroovn, så derfor er vi nødt til at lave popcorn i gryde. Og det er slet ikke så svært igen! Det gode ved at lave dem i en gryde er, at så styrer man selv hvor meget og hvilken slags olie, som man laver dem med. For når du skal lave popcorn, så består det kun af popcornmajs, olie og så selvfølgelig et generøst drys salt til sidst.

Vi elsker popcorn! Det er en af de snacks, som man bare forbinder med en god film i sofaen og hygge. Måske det hænger sammen med, at vi altid får popcorn, når vi er i biografen. Men der er nu heller ikke noget som biograf-popcorn. Uanset hvad, så er det en af vores yndlings saltede snacks.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på søde sager

popcorn i gryde

Popcorn uden mikroovn

Så hvis du ikke har en mikroovn, så er det oplagt at lave dem i en gryde. Det kræver blot en gryde med låg til, for ellers ender popcornene alle vegne, når de begynder at poppe. Husk også at ryste gryden undervejs, så du får poppet alle kernerne. Efter de er poppet i gryden, så hældes de over i en skål og så drysses de med fint salt. Groft salt dur altså ikke rigtigt, fordi det hænger ikke rigtigt ved popcornenen.

Skal de laves lidt ekstra luksuriøse, så kan du også drysse dem med en krydderiblanding. Vi har set, at Kims blandt andet har gjort sådan, at man kan købe nogle af deres chips-krydderier i sådan en bøtte. Vi har ikke selv prøvet det, men vi tænker, at det da kunne være meget lækkert at drysse udover popcorn.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar