Ribbensteg i airfryer

Ribbensteg i airfryer
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på en saftig ribbensteg i airfryer med sprøde svær. Server ribbensteg til aftensmaden eller til julefrokosten.

Ingrediensliste

  • 1350 g. ribbensteg
  • 1 tsk. salt
  • 5 stk. laurbærblade
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Rids ribbenstegen. Undgå at skære ned i kødet. Masser salten i og over rillerne. Stik laurbærblade i.
  2. Læg ribbenstegen ovenpå risten i airfryeren og hæld lidt vand i bunden.
  3. Steg den i 45 minutter ved 180 grader.
  4. Giv den derefter 10 minutter ved 205 grader for at få sværene endnu mere sprøde. Ribbenstegen skal have en kernetemperatur på 62-65 grader.
  5. Lad den hvile på køkkenbordet i mindst 10 minutter og skær den derefter i skiver og server.
Bedøm denne ret

Opskrift på ribbensteg i airfryer ovn

Lav en saftig og lækker ribbensteg i airfryer ovn! Det er simpelthen genialt at lave ribbensteg i airfryer, da man kan få saftigt kød og de sprødeste svær. Efter vi har fået airfryer, så laver vi stort set altid ribbensteg og flæskesteg i den. Det eneste tidspunkt hvor vi laver det i ovn er, hvis stegen er for stor til airfryerkurven. Men ellers så synes vi simpelthen, at det er så nemt at lave den i airfryerovnen. Så står du lige og skal lave en sprød ribbensteg, så kan vi kun anbefale dig at lave den sådan her.

Ribbensteg serveres ofte enten til aftensmad eller som en lun frokostret. Vi laver så ofte ribbenstegssandwich ud af ribbensteg. Og ellers finder man altid ribbensteg på julefrokostbordet hos os. Sådan en skive ovenpå et stykke rugbrød med rødkål må man heller ikke undervurdere. Det er uundværligt til jul.

LÆS OGSÅ: Se alle vores nemme opskrifter til airfryer her

Ribbensteg i airfryer

Ribbensteg med sprøde svær

Som sagt, så får du her en ribbensteg med sprøde svær. Vi har i hvert fald på ingen måde problemer med at lave sprøde svær med den her opskrift og i en airfryer. Det der adskiller en airfryer fra en almindelig ovn er, at varmen cirkuleres bedre og hurtigere rundt i en airfryer. Det kommer en til gode, når man gerne vil have sprøde svær på sin ribbensteg eller flæskesteg. Sværene får dermed en mere intens varme, som er med til at gøre dem godt sprøde.

Ribbensteg i airfryer

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar