Flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på flæskesteg i airfryer. Tilbered en flæskesteg i din airfryer og få en steg med sprøde svær og saftigt kød.

Ingrediensliste

 • 1,3 kg. flæskesteg
 • 4 dl. vand
 • salt
 • 4 stk. laurbærblade
 • 6 stk. peberkorn

Fremgangsmåde

 1. Kog vand.
 2. Tag din steg frem.
 3. Placer den i kurven til din airfryer med sværene opad.
 4. Hæld det kogende vand udover sværene (det kogende vand hjælper med at åbne sværene).
 5. Tag en skarp kniv og rids efter (de fleste stege er ridset på forhånd, men det er blot vejledende, så det er altid en god idé at gå efter med en kniv). Rids ned langs fedtet og undgå at skære ned i selve kødet.
 6. Fordel godt med salt på sværene og også gerne nede mellem dem.
 7. Kom peberkorn og laurbærblade ned i vandet, rundt langs stegen.
 8. Varm din airfryer op til 190 grader.
 9. Giv først stegen 25 minutter ved 190 grader.
 10. Sænk herefter temperaturen til 170 grader og giv den yderligere 20 minutter.
 11. Bliv herefter ved med at give stegen 170 grader i 5 minutters intervaller, indtil den har en kernetemperatur på omkring 62-65 grader.
 12. Løft stegen over på et skærebræt og lad den hvile i 10-20 minutter (Gem væden i kurven. Den skal bruges til en rigtig god flæskestegssovs).
 13. Skær stegen ud i skiver og drys evt. lidt ekstra salt på kødet. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på flæskesteg i airfryer

Her får du simpelthen opskriften på en virkelig god og nem flæskesteg i airfryer. Vi kan godt mærke, at der er flere og flere, som får sig en airfryer. I hvert fald, så får vi virkelig mange efterspørgsler på opskrifter i airfryer. Og det vil vi selvfølgelig prøve at imødekomme! Derfor har vi lavet en opskrift og fremgangsmåde til hvordan man laver en flæskesteg i airfryer, som stadig er saftig og med sprøde svær. Og det blev en kæmpe succes! Det er især genialt, hvis man bare skal lave en mindre steg til eksempelvis 2 eller 4 mennesker. Så ser vi ingen grund til, at man skal til at opvarme ovnen. I hvert fald ikke hvis man har en airfryer.

LÆS OGSÅ: Marineret laks i airfryer

Flæskesteg i airfryer

Steg med sprøde svær i airfryer

Vi var lidt skeptiske omkring det med sprøde svær, når den skulle tilberedes på denne måde. Men vi blev virkelig positivt overraskede! Og samtidig, så er det nok en af de mest saftige stege, som vi nogensinde har tilberedt. Den blev virkelig god og var på ingen måde tør. Det tog kun 1 time at tilberede stegen og vi tilberedte en steg på lidt over 1 kg.

Vi er så glade for vores airfryer. Den er nem at bruge og så er det så vildt, at man stadig kan lave en god steg. Nu har vi brugt den til at lave laks, flæskesteg, crispy chicken og meget mere. Den imponerer os gang på gang og så kan tingene tilberedes meget hurtigere. Det er total win-win!

Flæskesteg i airfryer

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar