Risotto med kantareller Risotto med kantareller Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en cremet risotto med kantareller, smør og parmesan. En lækker og nem svamperisotto med kantareller. Ingrediensliste 1 stk. hønsebouillonterning 5 dl. vand 1 stk. løg 2 fed hvidløg 150 g. risottoris 1 dl. hvidvin 30 g. smør 60 g. parmesan Smørstegte kantareller 2 spsk. smør 300 g. kantareller Fremgangsmåde Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Rens kantareller med en lille børste. I en gryde varmes et par spsk. olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par min. Tilsæt risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand ad gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet. Varm en pande op med smør. Kom kantarellerne på. Lad dem sautere et par minutter, så de falder en smule sammen. Krydr med salt/peber og tag dem fra på en tallerken. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet. Tag din risotto af varmen og anret på 2 tallerkener. Top med de smørstegte kantareller. Riv evt. lidt ekstra parmesanost på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på risotto med kantareller Efteråret er for alvor over os og derfor er det tid til en lækker risotto med kantareller, parmesan og persille. En simpel hjemmelavet risotto, hvor man kan få udnyttet de fine kantareller, som er i sæson lige nu. De kan købes i butikkerne eller man kan gå på opdagelse i skoven og finde dem selv, hvis man har både mod og forstand på det. Den her svamperisotto er cremet og god som både en hverdagsret eller en weekendret. Den laves med løg, hvidløg, risottoris, hvidvin, masser af økologisk parmesan, smør og persille. Parmesan er et af omdrejningspunkterne i en god risotto, da man med osten kan styre hvilken retning, som risottoen skal tage. Bruger men en mere lagret parmesan, så får du en kraftigere smag end hvis man bruger en, som er lagret i kortere tid. Så man kan nemt lege med smagen og skabe den retning, som man gerne vil have, ved brug af en god ost. LÆS OGSÅ: Butterdejstærte med økologisk ost og asparges Kantarel risotto Den her kantarel risotto er én af vores yndlings, når efteråret banker på. Når man kan få kantareller i butikkerne, så ved man, at efteråret for alvor er ved at gøre sit indtog. Det er sådan en kærlig reminder om, at nu er det altså på tide at finde efterårsretterne frem. En ret, som vi altid har været glad for er risotto. Den er nem at lave, kræver få ingredienser og så får man meget smag. Den kan laves med kantareller som her, men man kan også bruge andre svampe, hvis du ikke lige kan få fat i kantareller. Det er en god ret, hvor økologisk ost er omdrejningspunktet. Der er intet som en god risotto med masser af økologisk parmesan – både i retten og ovenpå. Svamperisotto med kantareller Så hvis du skal lave en nem, hurtig og velsmagende ret til weekenden, så lad det være denne svamperisotto med kantareller og økologisk parmesan. Server evt. med noget lækkert brød til og måske pisket smør, så har du altså alletiders lørdagsmenu, som uden tvivl vil imponere. Det er en ret, som indeholder masser af velsmag, selvom den består af ganske få ingredienser. Og så er de smørstegte svampe lige prikken over i’et sammen med masser af fintrevet økologisk parmesan. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.