Romesco sauce

Romesco sauce
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en smagfuld romesco sauce lavet med bagte peberfrugter, hvidløg og soltørrede tomater. En nem opskrift på romesco sovs.

Ingrediensliste

  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g. mandler
  • 0,5 bundt persille
  • 100 g. soltørrede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Halver og rens peberfrugt for kerner.
  2. Kom olie, salt og peber på peberfrugt og kom dem på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad.
  3. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader grill i cirka 15 minutter.
  4. Kom mandler, persille, soltørrede tomater, citronsaft, paprika, cayennepeber, hvidløg og bagt peberfrugt i en blender og blend godt sammen.
  5. Er massen for tyk, spædes der til med lidt olivenolie og eventuelt lidt vand.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Opbevares i en lufttæt beholder på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på romesco sauce

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet romesco sauce. Romesco er en dip eller dressing, som laves på bagte peberfrugter, hvidløg, mandler, soltørrede tomater og krydderier. Det er altså en dyppelse med masser af smag i. Den er god som smørrelse i sandwich, som dressing i wraps og pita, i burger eller som sauce i en pastaret. Det er altså sådan en dressing, som kan bruges til lidt af det hele og så er det altså et powerhouse af velsmag.

Sommerferien er slut og for mange betyder det, at man skal tilbage til hverdagen med madpakker. Noget som virkelig kan løfte madpakken er blandt andet sådan en romescosauce. Man kan pakke en bøtte med grøntsager skåret i stave og så en spiseske med den her dyppelse. Det elsker vores børn og vi elsker det også selv. Det er sådan noget, som kan gøre madpakken ekstra god.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på dressing og dyppelse her

Romesco sauce

Romesco sovs opskrift

Den her Romesco sovs opskrift kan også bruges som tilbehør til grillmaden eller til en pastaret. Prøv at servere den til en omgang kartofler og noget grillet kød eller vend den i en omgang kogt pasta. Mulighederne er uendelige og når først du har lavet romescosovsen, så kan den sagtens holde sig lidt tid på køl.

Dip med bagte peberfrugter

Det er sådan en nem dip med bagte peberfrugter. Når de bliver bagt, så får de sådan en god sødme og dybde i smagen, som man ikke får fra de helt rå peberfrugter. Det her er en af de bedste dressinger, som man kan lave, da den bare er fyldt med smag. Vil du have endnu mere smag frem, så kan du også grille peberfrugterne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar